Skip to main content

Αύξηση εσόδων, μείωση δαπανών του προϋπολογισμού το πρώτο δίμηνο

Σε επίπεδα πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού κινούνται τα έσοδα το πρώτο δίμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση 13,1%, ενώ και οι δαπάνες είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τους στόχους που έχουν
Σε επίπεδα πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού κινούνται τα έσοδα το πρώτο δίμηνο του έτους, σημειώνοντας αύξηση 13,1%, ενώ και οι δαπάνες είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί, καθώς υποχώρησαν κατά 9,6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος αυξήθηκαν 13,1%, έναντι ετήσιου στόχου αύξησής τους κατά 10,8%.

Κατά το ίδιο διάστημα, οι δαπάνες παρουσίασαν μείωση 9,6% έναντι στόχου μείωσής τους κατά 2,8%. Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού παρουσίασαν μείωση 9,3% έναντι στόχου μείωσης κατά 1,9%, ενώ οι δαπάνες για τόκους εμφανίζουν μείωση 12,8% έναντι στόχου αύξησής τους κατά 5,1%.

Ως αποτέλεσμα, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο δίμηνο του έτους εμφανίζει μείωση κατά 77,4% έναντι στόχου μείωσής του κατά 27% σε ετήσια βάση. Αναλυτικότερα, ανήλθε σε 903 εκατ. ευρώ έναντι 3,986 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο δίμηνο του 2009.