Skip to main content

Αύξηση καλλιεργούμενης έκτασης των ζαχαρότευτλων

Την αύξηση της καλλιεργούμενης γης των ζαχαρότευτλων ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος.
Την αύξηση της καλλιεργούμενης γης των ζαχαρότευτλων ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο νομάρχης Καρδίτσας  κ. Φώτης Αλεξάκος.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με την επιστολή, συμμετέχοντας ενεργά στα προβλήματα των αγροτών, εκτός από την τεχνική υποστήριξη που παρέχει με τους υπαλλήλους της, προσπαθεί να διεκπεραιώνει έγκαιρα όλα τα αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά προγράμματα που παρέχουν και οικονομική υποστήριξη στους αγρότες της περιοχής. Παράλληλα δέχεται καθημερινά τις ανησυχίες των αγροτών για την πορεία των διαφόρων γεωργικών κλάδων.

Ο Νομός Καρδίτσας, όταν λειτουργούσε το Εργοστάσιο Ζάχαρης στη Λάρισα καλλιεργούσε 22.000 στρέμματα ζαχαροτεύτλων. Σήμερα που η Βιομηχανία στη Λάρισα δεν λειτουργεί η καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων  στο Νομό Καρδίτσας  παρουσίασε κάθετη πτώση και το έτος  2009 καλλιεργήθηκαν  μόνο 4.000 στρέμματα.

Καθώς τα ζαχαρότευτλα αποτελούν μια δυναμική καλλιέργεια, ο κ. Αλεξάκος εξέφρασε, στην επιστολή, την επιθυμία του για αύξηση της καλλιεργούμενης έκτασης για τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον σημειώνεται, ότι υπάρχει το ενδιαφέρον από πολλούς παραγωγούς να καλλιεργήσουν ζαχαρότευτλα. Γι’ αυτό το λόγο διατυπώθηκε το αίτημα η καλλιεργούμενη έκταση με ζαχαρότευτλα να αυξηθεί στα 6000 στρέμματα τη νέα περίοδο.