Skip to main content

Αύξηση του πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα «βλέπει» η Citi

Ο οίκος στην εβδομαδιαία του ανάλυση υποστηρίζει ότι προκειμένου να αποφευχθεί μια αναδιάρθρωση χρέους, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί αύξηση του πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα το 2013.
Πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας η Citigroup, αν η χώρα μας αποφασίσει να βγει στις αγορές το 2013. Ο οίκος στην εβδομαδιαία του ανάλυση υποστηρίζει ότι προκειμένου να αποφευχθεί μια αναδιάρθρωση χρέους, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί αύξηση του συνολικού πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα το 2013.

Η Citigroup εκτιμά ότι ακόμη και  με την πλήρη εφαρμογή του πακέτου λιτότητας, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας θα παραμείνουν τεράστιες και ως εκ τούτου έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της παράτασης του προγράμματος. Μάλιστα ο οίκος εμφανίζεται βέβαιος ότι παρά τις διαφωνίες που προβάλει η Γερμανία, στο τέλος θα δώσει και αυτή το πράσινο φως για την παράταση.

Τέλος, σημειώνεται ότι η κατάσταση τόσο στον τραπεζικό κλάδο, όσο και στις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης θα παραμείνει ευάλωτη για τα επόμενα δύο-τρία χρόνια, ενώ εκτιμάται ότι κάποιες από τις χώρες αυτές δεν αποκλείεται να ενταχθούν σε ένα σχήμα βοήθειας από το ΔΝΤ Και την ΕΕ.