Skip to main content

Αύξηση τζίρου για Μαΐλλης στο τρίμηνο

Ενισχυμένος κατά 15% παρουσιάστηκε ο τζίρος του ομίλου Μαΐλλης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010 έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, ανερχόμενος σε 59,2 εκατ. ευρώ.
Ενισχυμένος κατά 15% παρουσιάστηκε ο τζίρος του ομίλου Μαΐλλης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου, ανερχόμενος σε 59,2 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, το περιθώριο κέρδους στο 24,1% ήταν υψηλότερο κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η τελευταία επηρεάστηκε από το σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο της απο-αποθεματοποίησης των προ της κρίσεως αποθεμάτων και των χαμηλότερων όγκων.

Εξαιρουμένων των έκτακτων εσόδων και εξόδων που οφείλονται κυρίως σε συναλλαγματικές διαφορές, προβλέψεις για υποτίμηση αποθέματος, απομείωση απαιτήσεων καθώς και έξοδα αναδιάρθρωσης, το λειτουργικό EBITDA του α΄ τριμήνου του 2010 διαμορφώθηκε σε 0,9 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 3,3 εκατ. ευρώ το 2009.

Όπως τονίζεται στην  ανακοίνωση, το σημαντικότερο είναι ότι για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεχόμενα τρίμηνα το  συνολικό EBITDA διαμορφώθηκε θετικά στα 500.000 ευρώ έναντι ζημιών 4,9 εκατ. ευρώ για το 2009 προσαρμοσμένο.