Skip to main content

Αυγενάκης: Αόριστο ευχολόγιο το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ με μείωση φόρων και εισφορών, με κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις κ.α., είπε ο κ. Αυγενάκης.

«Η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει. Είναι άμεση η ανάγκη πολιτικής αλλαγής με εμπιστοσύνη στις μεταρρυθμίσεις, που θα φέρουν επενδύσεις, δουλειές, τεχνογνωσία, ανάπτυξη και ευημερία», τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας στο 6ο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», στην Πάτρα, ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «το αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε, μετά από τρία χρόνια αναμονής, είναι ένα σχέδιο χωρίς ανάπτυξη» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση, για τη δήθεν μετά τα μνημόνια εποχή, μιλά για ένα αναπτυξιακό σχέδιο, που δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα αόριστο ευχολόγιο, στο οποίο συνυπάρχουν ιδεοληπτικές εμμονές, ασυγχώρητες γενικότητες και κάποιες λίγες αυτονόητες μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν περιλαμβάνει κανένα χρονοδιάγραμμα, δεν περιλαμβάνει ποσοτικοποιημένους στόχους, δεν έχει κάποιο σχέδιο και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη δεινή θέση στην οποία έχει έρθει η χώρα, εξαιτίας των πολιτικών επιλογών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ».

Όσον αφορά την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως «είναι αυτονόητο ότι δεν δεσμεύεται από το κατ' ευφημισμόν αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης» διότι «η Ελλάδα χρειάζεται κοστολογημένο πρόγραμμα και όχι ολιστικές αερολογίες».

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ με μείωση φόρων και εισφορών, με κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις, με μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και με απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» πρόσθεσε.