Skip to main content

Αυγενάκης: Κανείς δεν θα καταφέρει να διχάσει την κοινωνία

Το «γαλάζιο» στέλεχος, από το Μέτσοβο, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας

Δεν πρόκειται κανείς να καταφέρει να σβήσει την ιστορία μας και να διχάσει την ελληνική κοινωνία, διαβεβαίωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης.

Το «γαλάζιο» στέλεχος, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Μέτσοβο, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας.

«Στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι αναγκαίο να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται κανείς να καταφέρει να σβήσει την ιστορία μας και να διχάσει την ελληνική κοινωνία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Η αποδοχή της “μακεδονικής γλώσσας” και της “μακεδονικής εθνότητας” συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. 153 υπαίτιοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αναλάβει προσωπικά την ευθύνη και οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες».

Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει, δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο θυμός. «Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η ανάγκη για ενότητα» συμπλήρωσε, καταλήγοντας.