Skip to main content

Αυλαία σήμερα για τις εκλογές στα Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη η εκλογική διαδικασία ανοίγει σήμερα στις 8.00 το πρωί, από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και το Επαγγελματικό

Ξεκινά σήμερα η εκλογική διαδικασία για τις νέες διοικήσεις στα Επιμελητήρια, μετά από έξι χρόνια, όπου στήνονται κάλπες.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη η εκλογική διαδικασία ανοίγει σήμερα, από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και το Επαγγελματικό για να συνεχιστεί στις 3 του μηνός και να ολοκληρωθεί το βράδυ της Δευτέρας, 4 Δεκεμβρίου. Το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο όμως, έχει ορίσει τις εκλογές για το διήμερο 4 και 5 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια εργάσιμων ημερών.

Σε αυτή την εκλογική διαδικασία δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 20.000 μέλη. Οι εκλογείς, θα πρέπει να ψηφίσουν υποψηφίους των Τμημάτων στα οποία ανήκουν, δηλαδή είτε του Τμήματος Εμπορίου, είτε του Τμήματος Υπηρεσιών. Οι επαγγελματίες ψηφίζουν για να εκλέξουν αυτή τη φορά συνολικά 51 συμβούλους ( έναντι 61 στις προηγούμενες εκλογές).

Οι κάλπες για τα μέλη του ΕΕΘ θα στηθούν στο περίπτερο ‘10’ της ΔΕΘ-Helexpo και θα ανοίξουν το Σάββατο 2/12, στις 8 π.μ. και θα είναι ανοικτές μέχρι τις 6μ.μ., όπως επίσης στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, κατεβαίνουν στις εκλογές πέντε συνδυασμοί, έναντι έξι των εκλογών του 2011.

Ο νυν πρόεδρος κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Βιοτεχνική Συμμαχία». Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι πρόεδρος του ΒΕΘ από το 2010.

Ο κ. Ιωάννης Στάθης Φωτιάδης, οικονομικός επόπτης του ΒΕΘ, είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Ένωση Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες».

Δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΕΘ, ηγούνται δύο ακόμη συνδυασμών, ο κ. Παύλος Κολοβός του συνδυασμού «Βιοτεχνική Αλληλεγγύη» και ο κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος του συνδυασμού «Βιοτεχνική Συνεργασία».

Ο πέμπτος συνδυασμός είναι η «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Βιοτεχνών Θεσσαλονίκης» με επικεφαλής τον Πασχάλη Κυριάκου.

Στους καταλόγους των εκλογέων, φέτος, είναι γραμμένες 6.892 επιχειρήσεις – μέλη του ΒΕΘ, που εκπροσωπούνται, ανάλογα με τη νομική μορφή της κάθε επιχείρησης, από 10.060 φυσικά πρόσωπα.

Οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης θα ψηφίσουν στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου, στο περίπτερο ‘16’ της ΔΕΘ- Helexpo, κατά τις ώρες 7:30 π.μ. – 5:30 μ.μ., για να εκλέξουν 41 συμβούλους.

Στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η προεκλογική εκστρατεία έγινε σε πολύ ήρεμους τόνους, αν και παρουσίασε μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς ένας νέος συνδυασμός έκανε την εμφάνισή του, όταν στις προηγούμενες εκλογές, το «Νέο Επιμελητήριο» είχε απέναντί του δύο μεμονωμένα άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, την ψήφο των επιχειρήσεων διεκδικεί ο μεγάλος συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο», με επικεφαλής αυτή τη φορά τον κ. Γιάννη Μασούτη  και 57 υποψηφίους συμβούλους, οι 30 από τους οποίους κατεβαίνουν για πρώτη φορά σε Επιμελητηριακές εκλογές.

Ο δεύτερος συνδυασμός είναι η «Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης ΕΒΕΘ», με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Καλανδρέα και έξι υποψηφίους συμβούλους. Οι υποψήφιοι της «Πρωτοβουλίας» κατέρχονται όλοι για πρώτη φορά σε εκλογές του ΕΒΕΘ.

Οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του ΕΒΕΘ θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του Επιμελητηρίου, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ. Οι επιχειρήσεις μέλη θα εκλέξουν 41 συμβούλους, σύμφωνα με τη νέα επιμελητηριακή νομοθεσία.