Skip to main content

Αυλαία σήμερα για τις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη

Φέτος, για πρώτη φορά δίνεται έμφαση στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του φεστιβάλ με το σκηνογραφικό εργαστήριο σχεδιασμού φορητής θεατρικής σκηνής.

Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις και μία παράλληλη δράση, που αφορά ένα εργαστήρι για τον σχεδιασμό και την κατασκευή μίας φορητής σκηνής, περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, που θα φιλοξενηθούν από τις 5 έως τις 27 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου.

Οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου θα ανοίξουν με την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, στις 5,6 και 7 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια, με πρωταγωνιστές τους Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιο Χειλάκη και Μιχάλη Σαράντη. Θα ακολουθήσει η παράσταση "Ηλέκτρα" του Ευριπίδη, από τις 9-13 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, και στον ρόλο της Ηλέκτρας την Λένα Παπαληγούρα.

Η τρίτη παράσταση είναι η κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ, "Από το γάμο...στο διαζύγιο", που θα παρουσιαστεί στις 23 και 24 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη και πρωταγωνιστές τους Κώστα Αποστολάκη, Ευγενία Δημητροπούλου, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Ειρήνη Κουτρουμάνου, Δημήτρη Τσικούρα.

Οι Γιορτές θα κλείσουν με το έργο "Αγαμέμνων", στις 27 Ιουλίου, μία παράσταση συρραφή πάνω στον "Αγαμέμνονα" του Αισχύλου και την "Ιφιγένεια" του Ευρυπίδη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή και με πρωταγωνιστές την Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Γιώργο Παπαπαύλου.

Φέτος, για πρώτη φορά δίνεται έμφαση στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του φεστιβάλ με το σκηνογραφικό εργαστήριο σχεδιασμού φορητής θεατρικής σκηνής.

Το πρόγραμμα των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου 2018: εδώ