Skip to main content

ΑυΡΑ για γραμμή 25: Όχι σε επικοινωνιακού τύπου συγκρούσεις

Η ΑυΡΑ κάνει λόγο για «απαράδεκτες λαϊκίστικες τακτικές με τελεσίγραφα και απειλές που μετέρχεται η σημερινή διοίκηση του Σίμου Δανιηλίδη»

Επίθεση στη διοίκηση του δήμου Νεάπολης - Συκεών εξαπολύει η παράταξη Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση (ΑυΡΑ) για το θέμα της λεωφορειακής γραμμής 25 και μετά το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, όπου καταψήφισε το ψήφισμα.

Η ΑυΡΑ κάνει λόγο για «απαράδεκτες λαϊκίστικες τακτικές με τελεσίγραφα και απειλές που μετέρχεται η σημερινή διοίκηση του Σίμου Δανιηλίδη με μοναδικό στόχο τη μικροκομματική εκμετάλλευση αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι προτεραιότητα της παράταξής του δεν είναι ο πολίτης, αλλά το προσωπικό κομματικό όφελος μέσα από σόου».

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για δημιουργία απατηλών εντυπώσεων από την πλευρά της διοίκησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης

Η βελτίωση της μετακίνησης των πολιτών του δήμου Νεάπολης – Συκεών και η υπερπήδηση των προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά στους δρόμους και δυσχεραίνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, οι οποίοι έχουν δικαίωμα σε ασφαλή και ποιοτικά μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι ένας από τους στόχους της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης και θα τον υπηρετήσει με όσα μέσα διαθέτει και κυρίως μέσα από το διάλογο.

Οι αστικές συγκοινωνίες στο δήμο μας, χρόνια τώρα, είναι υποβαθμισμένες και την ευθύνη για την απαράδεκτη εξυπηρέτηση των δημοτών φέρει η απελθούσα διοίκηση του ΟΑΣΘ, που λειτουργούσε με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό οικονομικό όφελος. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και αυτοί που τους ανέχτηκαν τόσα χρόνια.

Εμείς δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση τη χειροτέρευση των συνθηκών μετακίνησης των συνδημοτών μας και θα αγωνιστούμε μαζί με τους πολίτες στην πρώτη γραμμή γι' αυτό.
Οποιαδήποτε αλλαγή στο επίπεδο των δρομολογίων, παραδοσιακά αποφασίζεται με συμμετοχή των δημοτικών αρχών, που εκθέτουν τις προτάσεις τους, ώστε μετά από  διαβούλευση, να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, για την καλύτερη δυνατή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η ΑυΡΑ, αφενός υπηρετώντας την ευθύνη της απέναντι στους πολίτες του και αφετέρου την δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων, είναι έτοιμη να συμμετάσχει και να καταθέσει τις προτάσεις της, με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, στην επικείμενη συζήτηση που επιβάλλεται να γίνει με τον ΟΑΣΘ σε θέματα αλλαγών δρομολογίων και γραμμών και συγκεκριμένα στο θέμα που προέκυψε με την πρόταση του ΟΑΣΘ προς τον ΟΣΕΘ για συγχώνευση και αναδιάταξη των γραμμών 25 και 57. Με αυτόν τον ΟΑΣΘ του Δημοσίου είμαστε από την ίδια πλευρά.   

Οι απαράδεκτες λαϊκίστικες τακτικές με τελεσίγραφα και απειλές που μετέρχεται η σημερινή διοίκηση του Σίμου Δανιηλίδη με μοναδικό στόχο τη μικροκομματική εκμετάλλευση αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι προτεραιότητα της παράταξής του δεν είναι ο πολίτης, αλλά το προσωπικό κομματικό όφελος μέσα από σόου. Άλλωστε ο δήμαρχος είναι γνωστός πρωταγωνιστής παρόμοιων επικοινωνιακών παραστάσεων.

Δεν μπορεί να υφαρπάζεις μια τεχνοκρατική εισήγηση των υπηρεσιών του ΟΑΣΘ και με καθ' όλα αντιδημοκρατικό τρόπο να την κάνεις σημαία δημιουργώντας απατηλές εντυπώσεις στους πολίτες για να επιτύχεις προσωπικές επιδιώξεις. Αλλωστε η συγκεκριμενη πρόταση, και όχι απόφαση, έχει κοινοποιηθεί στο Σωματείο Εργαζομένων και στον ΟΣΕΘ, ο οποίος είναι ο εποπτεύων φορέας για το συγκοινωνιακό σχεδιασμό και θεσμικά αρμόδιος για τη διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση που παραδοσιακά ακολουθείται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Η στείρα αντιπαλότητα απέναντι σε έναν φορτωμένο με ατασθαλίες και ανομίες δεκαετιών από τις προηγούμενες διοικήσεις Οργανισμό δεν οδηγεί πουθενά και δεν είναι προς το συμφέρον της ποιοτικής εξυπηρέτησης των πολιτών, μιας από τις βασικές επιδιώξεις της ΑυΡΑ.