Skip to main content

Αβραμόπουλος: Να πετύχουμε συμφωνία για την αλλαγή του «Δουβλίνου»

Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι α λα καρτ, δεν μπορεί να είναι εθελοντική και δεν είναι διαπραγματεύσιμη, τόνισε ο Επίτροπος της ΕΕ.

Γρήγορη λύση και ενότητα στο θέμα της κατανομής των προσφύγων ζήτησε από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι α λα καρτ, δεν μπορεί να είναι εθελοντική και δεν είναι διαπραγματεύσιμη», δήλωσε ο Έλληνας επίτροπος στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Αν είστε μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θα πρέπει να ασχοληθούν όλα τα κράτη-μέλη με τον ίδιο τρόπο. Δεν μπορεί μια χώρα ή λίγες χώρες να αφεθούν μόνες τους να αντιμετωπίσουν μια μελλοντική κρίση. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο: Μια συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου (για την πανευρωπαϊκή κατανομή των προσφύγων, και το σύνολο της νομοθεσίας για το άσυλο) πρέπει να επιτευχθεί τον Ιούνιο το 2018» πρόσθεσε.

Η δήλωση Αβραμόπουλου έρχεται ουσιαστικά ως απάντηση στον ισχυρισμό του Ομοσπονδιακού Καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς ότι η εισαγωγή ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων στην Ευρώπη έχει αποτύχει (δείτε εδώ).