Skip to main content

Αύριο τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «…κόκκινη κλωστή δεμένη…»

Πορτραίτα, σιλουέτες, στιγμές καθημερινότητας, το μαγικό ηλιοβασίλεμα, αλλά και τα απλά αντικείμενα είναι κάποια από τα θέματα της έκθεσης.

Στη Ζώγια θα φιλοξενηθεί από την Τετάρτη 11 Απριλίου μέχρι τις 13 Μαΐου η φωτογραφική έκθεση «…κόκκινη κλωστή δεμένη…» των αδερφών Παναγιώτας και Ελένης Κοκκίνου.

«Πορτραίτα, σιλουέτες, στιγμές καθημερινότητας, το μαγικό ηλιοβασίλεμα, αλλά και τα απλά αντικείμενα, οι ιδιαίτερες οπτικές γωνίες, δυναμικές και ιδιαίτερων διαστάσεων, η ανθρώπινη δημιουργία και η κατάφαση στη ζωή είναι τα θέματα της φωτογραφικής έκθεσης», η οποία θα εγκανιαστεί αύριο στις 20.00.

Οι αδερφές Παναγιώτα και Ελένη Κοκκίνου, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Θεσσαλονίκη σε μία πολύτεκνη οικογένεια. Η Παναγιώτα είναι νηπιαγωγός και η Ελένη εργάζεται στο λογιστήριο μίας εταιρίας. Έχουν παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας και ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι ανήσυχα πνεύματα στην αναζήτηση εμπειριών στο χώρο της τέχνης: η Ελένη ασχολήθηκε με τη μουσική και η Παναγιώτα με εικαστικές δημιουργίες, κόσμημα και ποίηση. Για την Ελένη η φωτογραφία είναι πάγωμα στιγμών, αποτύπωμα αναμνήσεων, υπενθύμιση εμπειριών, χαρά, δημιουργία, έκφραση, διοχέτευση συναισθημάτων. Η Παναγιώτα, μέσα από τον φωτογραφικό της φακό ταξιδεύει στο όνειρο, χαίρεται την ομορφιά που συναντά γύρω της, απολαμβάνει την αλληλεπίδραση με τα φωτογραφιζόμενα πρόσωπα, παίζει, εκφράζει συναισθήματα, μοιράζεται όμορφες εικόνες και στιγμές. Αγαπημένο θέμα για την Ελένη είναι η οπτική του να βλέπει ο θεατής τρισδιάστατη την εικόνα, μπαίνοντας μέσα σ' αυτήν. Η Παναγιώτα λατρεύει τα ηλιοβασιλέματα στην παραλία της Θεσσαλονίκης και τις όμορφες στιγμές, με ανέμελα χαρούμενα πρόσωπα