Skip to main content

Βεργίνης: «Στόχος μας ένα καλύτερο αύριο για την Κ. Μακεδονία»

Το όραμά του για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Π.Ψωμιάδη.
Το όραμά του για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Γιάννης Βεργίνης, εκφράζοντας τη δέσμευσή του να σταθεί δίπλα στους απλούς πολίτες στην καθημερινότητά τους.

«Με τη δύναμη του νέου, άφθαρτου και ανιδιοτελούς πολίτη, ζητώ να με εμπιστευτείτε με την ψήφο σας και να μου δώσετε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε, όλοι μαζί, ένα καλύτερο αύριο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Βεργίνης.

Ποιος είναι ο Γιάννης Βεργίνης

- Γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη.

- Με την σύζυγο του Δώρα Βεργίνη – Μόσχη έχουν δύο γιούς, τον Κωνσταντίνο Βεργίνη, Έμπορο πτυχιούχο Διοίκησης Επιχειρήσεων, ερασιτέχνη καλαθοσφαιριστή και αρχηγό της ομάδος μπάσκετ ΑΝΑΤΟΛΙΑ Θεσ/νίκης  και τον Δημήτρη Βεργίνη, φοιτητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, επαγγελματία διεθνή καλαθοσφαιριστή (αρχηγό με τις εθνικές ομάδες νέων ανδρών, εφήβων και παίδων της Ελλάδος) της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ Θεσ/νίκης.

- Εγγονός του Μακεδονομάχου Ιωάννη Βεργίνη και του Ιερέα Παναγιώτη Ιωαννίδη εφημέριο του Αγίου Δημητρίου τάφου.

- Διεθνής καλαθοσφαιριστής με την Πανεπιστημιακή ομάδα της Ελλάδος και επί εικοσαετία καλαθοσφαιριστής της ομάδος μπάσκετ Α.Μ.Σ. Αναγέννηση Θεσσαλονίκης.

- Πρόξενος του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

- Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

- Οικονομολόγος επιχειρηματίας με τριακονταετή δραστηριότητα.

- Πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

- Εκπρόσωπος των Παραγωγικών Τάξεων της Βορείου Ελλάδος στην Επιτροπή του Π.Ε.Κ. και στην Επιτροπή Λογιστικών Βιβλίων του Υπουργείου Οικονομικών, Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ε.Β.Ε.Θ, Σ.Β.Β.Ε, ΔΙ.ΠΕ.Κ , ΒΙΠΑ.ΘΕ, και Α.Ε,  Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Πρώην Αντιπρόεδρος Σ.Β.Β.Ε., Μέλος του Ελληνοαραβικού, Ελληνογερμανικού, Ελληνοαμερικανικού, Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίων, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.), εκπρόσωπός του στην ΕΤΒΑ, στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών στον ΕΛΟΤ, στο Συμβούλιο Εξαγωγών, στο Συμβούλιο Ποιότητος.