Skip to main content

BEΘ: Θηλιά για τους ΜμΕ το βαρύτερο πολυνομοσχέδιο

Μόνο το τέλος της λιτότητας δεν σηματοδοτεί το πολυνομοσχέδιο, που πρόκειται να ψηφιστεί, εκτιμά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

«Ο βαρύτερος λογαριασμός, όπως τελικά προκύπτει από το πολυσέλιδο πολυνομοσχέδιο, που πρόκειται να ψηφιστεί προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, μόνο το τέλος της λιτότητας δεν σηματοδοτεί όπως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αρέσκονται να επικαλούνται» σχολιάζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

«Το οξύμωρο είναι πως οι κυβερνώντας επικεντρώνονται στα μέτρα της διετίας 2019-2020 και τα ‘θολά’ αντίμετρα, χωρίς να δείχνουν να τους απασχολεί πως θα ανταπεξέλθει η χώρα μέχρι τότε στις δεσμεύσεις της, την ώρα, μάλιστα, που οι πολίτες δυσκολεύονται με τους υπάρχοντες δυσβάσταχτους φόρους» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας πως τα υψηλά πλεονάσματα που η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί θα ‘καταπιούν’ την όποια ανάπτυξη.    

«Για μία ακόμη φορά οι μικρομεσαίοι της αγοράς και της κοινωνίας  θα πληρώσουμε το μάρμαρο με αβέβαια αποτελέσματα. Κάποια στιγμή θα πρέπει οι κυβερνώντες να αντιληφθούν πως στραγγίζοντας ένα λαό δεν κατορθώνεις ούτε υψηλά πλεονάσματα, ούτε ανάπτυξη. Αντιθέτως οδηγείς τη χώρα στην εξαθλίωση κάνοντας ολοένα και πιο δύσκολη την επιστροφή στην κανονικότητα» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.