Skip to main content

Το φλέρτ της Blackrock με κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Η κινητοποίηση στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι μεγάλη τελευταία με λειτουργία νέων μονάδων και αγορά ακινήτων σε Χαλκιδική και αλλού.

Κλιμάκιο της BlakcRock βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Δύο στελέχη της από το Λονδίνο κι ένα από το Λος Αντζελες, βλέπουν κόσμο, μετρούν αντιδράσεις κι ετοιμάζουν τις εισηγήσεις τους για την επόμενη μέρα του fund στην Ελλάδα. Δεν είναι εννοείται το μοναδικό κλιμάκιο στην χώρα μας αυτές τις μέρες, αλλά έχει και μια ιδιαιτεροτητα, που το κάνει ξεχωριστό.

Η BlackRock έχει καταθέσει πρόταση για την εξαγορά του κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας. Η πρόταση είναι της τάξης των 160 εκατ. ευρώ και είναι πολύ κοντά στα λεφτά που ζητά η πλευρά του πωλητή (180 εκατ.). Κατά συνέπεια, δεν αποκλείεται μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα να μάθουμε νέα και από αυτό το μέτωπο, που θα προκαλέσουν αίσθηση όταν κοινοποιηθουν.

Γενικότερα πάντως η κινητοποίηση στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι μεγάλη τελευταία. Αρκεί να σημειωθεί ότι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, έως το τέλος του έτους, ετοιμάζονται 9 καινούργιες μονάδες για να λειτουργήσουν. Επίσης, αγορές ακινήτων με τον ίδιο σκοπό δρομολογούνται σε Χαλκιδική, Σύρο και Κρήτη.

Κι έπεται συνέχεια, καθώς όλα δείχνουν ότι και οι επόμενες χρονιές θα είναι κυριολεκτικά χρυσοφόρες για τον ελληνικό τουρισμό. Για αυτό και όλοι σπεύδουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία. αποκτώντας μονάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας, που αποτελούν βασικούς τουριστικούς προορισμούς.