Skip to main content

Βολές Μυλόπουλου κατά Φλέσσα και ΕΡΤ

Βολές κατά της δημοσιογράφου της δημόσιας τηλεόρασης, Βίκυς Φλέσσα, εξαπέλυσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος...

Βολές κατά της δημοσιογράφου της δημόσιας τηλεόρασης, Βίκυς Φλέσσα, εξαπέλυσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, κατηγορώντας την για επιλεκτική προβολή των δηλώσεων του στην εκπομπή της με αποτέλεσμα την παραποίηση των θέσεών του.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο κ. Μυλόπουλος κλήθηκε να διατυπώσει τις θέσεις του για το προωθούμενο από το υπουργείο Παιδείας νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ώστε αυτές να παρουσιαστούν σε εκπομπή της κ. Φλέσσα με καλεσμένη την υπουργό, κ. Διαμαντοπούλου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η μαγνητοσκόπηση για την εκπομπή έγινε 1,5 μήνα πριν την προβολή της και, όπως υποστήριξε, η κ. Διαμαντοπούλου ενημερώθηκε για τις απόψεις του διατυπώνει στο βίντεο εκ των προτέρων.

«Η κ. Φλέσσα έβαλε την κ. Διαμαντοπούλου να δει το βίντεο και έκοψε και έραψε τις δηλώσεις μου όπως βόλευε την υπουργό», τόνισε ο κ. Μυλόπουλος και πρόσθεσε ότι: «Δεν μου έδωσε το δικαίωμα να βγω στον αέρα και να κάνω δημόσιο διάλογο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στους πανεπιστημιακούς δεν δίνεται βήμα να διατυπώσουν ελεύθερα τις απόψεις τους, οι οποίες διαστρεβλώνονται από τα ΜΜΕ και τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

«Ευχαριστούμε που μας δίνετε σήμερα το μέσο να πούμε τη γνώμη μας ελεύθερα και να μας κρίνει ο κόσμος», είπε χαρακητριστικά ο κ. Μυλόπουλος.