Skip to main content

Βουλγαρία: 100 εκατ. ζημιές από τα αγροτικά μπλόκα

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Βουλγαρίας, στις 3 Φεβρουαρίου, θα αποφασιστεί αν θα ζητηθεί αποζημίωση για τις απώλειες της χώρας εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Στη συνεδρίασή του υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας, την επόμενη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, θα αποφασίσει αν η χώρα θα ζητήσει αποζημίωση από την Ελλάδα για τις απώλειες που έχουν προκληθεί εξαιτίας του αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από τους αγρότες.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ο Βούλγαρος υπουργός Γεωργίας, Μιροσλάφ Νάιντενοφ, σύμφωνα με τον οποίο οι ζημιές της Βουλγαρίας μέχρι στιγμής ανέρχονται σε εκατό εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, ο κ. Νάιντενοφ χαρακτήρισε «θέμα πολιτικής απόφασης» το ενδεχόμενο η βουλγαρική κυβέρνηση να ζητήσει αποζημίωση από την ελληνική πλευρά για τις απώλειές της.

Όσον αφορά στις αντίστοιχες ενέργειες Βουλγάρων μεταφορέων και άλλων επιχειρήσεων που ζημιώθηκαν από τα μπλόκα, ο Βούλγαρος αξιωματούχος επεσήμανε ότι η διαδικασία διεκδίκησης αποζημιώσεων δια της δικαστικής οδού είναι «αργή και πολύπλοκη», ενώ «μερικές φορές τα δικαστικά έξοδα υπερβαίνουν το ποσό της αποζημίωσης».