Skip to main content

Χαλκιδική: Βούρκος αντί για πεζόδρομος στη Σίβηρη - Τι λέει η δήμαρχος (φωτο)

Αντί για πεζόδρομο τους άφησαν χωματόδρομο και τώρα... καλό Οκτώβριο λόγω σεζόν - Οι καταγγελίες των κατοίκων και η απάντηση της δημάρχου Κασσάνδρας

Αναστατωμένοι είναι δεκάδες ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών στη Σίβηρη της Χαλκιδικής εξαιτίας ενός έργου που καλώς, όπως λένε, ξεκίνησε, αλλά η δημοτική αρχή θα το συνεχίσει μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Voria.gr και τις οποίες έστειλαν οι ιδιοκτήτες των κατοικιών, η δημοτική αρχή της περιοχής περί τα τέλη του Απριλίου στο πλαίσιο των εργασιών της επέκτασης του πεζοδρόμου προχώρησε στην κατεδάφιση παράνομων -όπως κρίθηκαν από τις δικαστικές αρχές- περιφράξεων σπιτιών και συγκροτημάτων.

Image

Όπως ανέφερε στην Voria.gr ένας εκ των ιδιοκτητών κατοικίας στο συγκεκριμένο σημείο, «ορθώς έγινε και η κατεδάφιση των περιφράξεων που ήταν παράνομες και ορθά γίνεται το έργο της επέκτασης του πεζοδρόμου προκειμένου να έχουν πρόσβαση όλοι και κυρίως τα άτομα με κινητικές δυσκολίες».

Ωστόσο, όπως αναφέρει τόσο ο ίδιος όσοι και οι λοιποί ιδιοκτήτες των κατοικιών, αντιλήφθησαν ότι η δημοτική αρχή «απλά έστειλε ένα γκρέιντερ και γκρέμισε τις παράνομες περιφράξεις και το χώμα που έπεσε από τις αυλές των περιφράξεων που γκρεμίστηκαν, το έστρωσε στο σημείο που πρόκειται να γίνει ο πεζόδρομος».

Image

Περαιτέρω όμως λόγω των βροχών αλλά και των συστημάτων ύδρευσης τα νερά από τις περιφράξεις που γκρεμίστηκαν πέφτουν πάνω στο χώμα «και πλέον έχει δημιουργηθεί ένας βούρκος» από τον οποίο «προβλήματα αντιμετωπίζει και παρακείμενο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος». «Αλλά κι εμείς που δεν μπορούμε να περάσουμε από το σημείο» είπε.

Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών, όπως λένε, πληροφορήθηκαν ότι το έργο της κατασκευής του πεζόδρομου θα αρχίσει «μετά τον Οκτώβριο, προφανώς μετά την εκλογή νέας διοίκησης στον δήμο», ενώ είναι αποφασισμένοι εάν δεν αλλάξει γρήγορα η εικόνα έξω από τα σπίτια τους να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη. «Σε πρώτη φάση έχουμε σκοπό να στείλουμε εξώδικο στον δήμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης της εξοχικής κατοικίας.

Τι απαντά η Δήμαρχος Κασσάνδρας

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά μιλώντας στη Voria.gr για το συγκεκριμένο θέμα, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή προχώρησε στο γκρέμισμα των παράνομων περιφράξεων καθώς υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα για το θέμα.  Μάλιστα, τόνισε ότι ο προηγούμενος δήμαρχος για το ίδιο θέμα, δηλαδή επειδή δεν είχε γίνει η διάνοιξη του σημείου, είχε καταδικαστεί σε εννέα μήνες φυλάκιση.

Ανέφερε επίσης, ότι το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει μεσούσης της θερινής και τουριστικής περιόδου.

Image

«Το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει το καλοκαίρι. Γκρεμίσαμε τις παράνομες περιφράξεις γιατί είχε επέμβει εισαγγελέας και από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουμε το έργο. Τώρα επειδή αυτό τον μήνα έπεσε πάρα πολλή βροχή δεν προχωρήσαμε, όμως από Δευτέρα θα ρίξουμε κατάλληλο υλικό όπως χαλίκι και κροκάλες και θα κάνουμε τον δρόμο προσβάσιμο», δήλωσε η κ. Χαλκιά επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι στο συγκεκριμένο σημείο έως τώρα δεν είχαν πρόσβαση στην παραλία «και έπρεπε να κάνουν ολόκληρο γύρο» για να πάνε στη θάλασσα.

«Αυτό ήταν ένα τυφλό, κλειστό σημείο, εμείς το ανοίξαμε» είπε η δήμαρχος και πρόσθεσε ότι «έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για να κατασκευαστεί το έργο», που αφορά την επέκταση του πεζόδρομου.

Όσον αφορά το ερώτημα γιατί δεν προχωρά τώρα η κατασκευή του η κ. Χαλκιά απάντησε: «Φαντάζεστε τώρα μέσα στο καλοκαίρι τι θα γίνει με τα μηχανήματα έξω από τα σπίτια όπου μένουν άνθρωποι; Το έργο θα ξεκινήσει με το τέλος του καλοκαιριού».

Image