Skip to main content

ΒΡ:Σχεδόν 3.000 βαρέλια πετρελαίου αντλούνται ημερησίως

Ο πετρελαϊκός όμιλος ΒΡ ανακοίνωσε σήμερα ότι αντλεί πλέον σχεδόν 3.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, δηλαδή ποσοστό 60% των 5.000 βαρελιών που διαρρέουν καθημερινά στον Κόλπο του Μεξικού.
Ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος ΒΡ ανακοίνωσε σήμερα ότι αντλεί πλέον σχεδόν 3.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, δηλαδή ποσοστό 60% των 5.000 βαρελιών που διαρρέουν καθημερινά στον Κόλπο του Μεξικού, μετά την εγκατάσταση ενός υποθαλάσσιου σωλήνα απορροής το Σαββατοκύριακο.

Ο όγκος του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που πλέον συλλέγεται με τον σωλήνα «εκτιμάται σε σχεδόν 3.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα και σε σχεδόν 14 εκατ. κυβικά πόδια (δηλαδή σχεδόν 400.000 κυβικά μέτρα) φυσικού αερίου την ημέρα», διευκρίνισε η ΒΡ σε ανακοίνωση.

Ο όμιλος είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι με τον σωλήνα αυτόν θα αντλούνταν 1.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως.Την Τρίτη έκανε λόγο για την άντληση 2.000 βαρελιών ημερησίως.

Η ΒΡ ανακοίνωσε επίσης ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιχείρηση σφραγίσματος της πετρελαιοπηγής, με την έκχυση υγρών προϊόντων και διαφόρων υλικών που μπορεί να επιτρέψουν να σταματήσει η διαρροή.

Η επιχείρηση αναμένεται να αρχίσει τις «προσεχείς ημέρες», ανακοίνωσε ο βρετανικός όμιλος.Η ΒΡ διευκρίνισε ότι έχει συλλέξει έως σήμερα 187.000 βαρέλια πετρελαίου.