Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
x

BREXIT: ΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ

Τα νέα μπλε διαβατήρια θα αρχίσουν να παραδίδονται αφού ανανεωθεί η σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία, τον Οκτώβριο του 2019.

Στο σκούρο μπλε χρώμα (και όχι μπορντώ) της προ ΕΕ εποχής θα επιστρέψουν τα νέα διαβατήρια που θα χορηγούνται στο εξής στους Βρετανούς πολίτες, μετά το Brexit, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

«Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την εθνική μας ταυτότητα» ανέφερε ο Μπράντον Λιούις, ο υφυπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, σε μια ανακοίνωσή του. «Για αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα που ανακοινώνω ότι τα βρετανικά διαβατήρια θα ανακτήσουν το εμβληματικό επίχρυσο σχέδιό τους, σε μπλε φόντο, μόλις αποχωρήσουμε από την ΕΕ το 2019», πρόσθεσε.

Τα νέα μπλε διαβατήρια θα αρχίσουν να παραδίδονται αφού ανανεωθεί η σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία, τον Οκτώβριο του 2019. Στο ενδιάμεσο, από τις 29 Μαρτίου (την ημερομηνία «εξόδου» από την ΕΕ) μέχρι τον Οκτώβριο, θα χρησιμοποιείται το μπορντό κάλυμμα αλλά χωρίς την ένδειξη «Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το σκούρο μπλε χρώμα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα βρετανικά διαβατήρια το 1921. Από το 1988 η Βρετανία υιοθέτησε και εκείνη το μπορντό χρώμα που χρησιμοποιούν όλες οι χώρες της ΕΕ.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ