Skip to main content

Με αυξημένες προκρατήσεις κατά 10%-15% μπήκε στο 2017 η Χαλκιδική

Η Χαλκιδική "μπαρκάρει" σε μία πολλά υποσχόμενη τουριστική χρονιά. Αυξημένη ζήτηση από Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Οι σημαντικά αυξημένες προκρατήσεις στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, για το 2017, δημιουργούν προσδοκίες, στις επιχειρήσεις του κλάδου, για μία καλή τουριστική χρονιά τουλάχιστον από πλευράς αριθμού εισερχόμενων τουριστών.

Τον Ιανουάριο του 2017, οι προκρατήσεις σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα της περυσινής χρονιάς, είναι αυξημένες κατά 10% περίπου ενώ σε ορισμένα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, η αύξηση πλησιάζει το 15%, δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής αλλά και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

"Η Χαλκιδική για το 2017 και με τα μέχρι έως σήμερα στοιχεία, έχει τις αυξήσεις που έχουν και οι άλλοι μεγάλοι τουριστική προορισμοί της χώρας μας. Πέραν αυτού, η αύξηση που καταγράφεται αφορά αγορές της Δυτικής Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα τις Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο".

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο Τ.Ο.Χ., όσο και η Ε.Ξ.Χ. την τελευταία διετία - λόγω και των προβλημάτων που υπήρξαν με την ρωσική αγορά- έκαναν μεγάλες προσπάθειες προσέλκυσης περισσοτέρων τουριστών από αγορές παραδοσιακές, όπως επί παραδείγματι η γερμανική, ενώ έριξαν βάρος και σε αγορές που είχαν στραμμένη διαχρονικά τις προτιμήσεις τους στα ελληνικά νησιά και την νότιο Ελλάδα.

Αυτή η προσπάθεια άρχισε συστηματικά το 2015 και εντατικοποιήθηκε το 2016, ενώ έπεται και συνέχεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 η Χαλκιδική έδωσε το "παρών", συνεργαζόμενη και με τον ΕΟΤ, σε δέκα διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού. Βεβαίως πήγε στην πολύ μεγάλη ΙΤΒ του Βερολίνου, όπως και στην WTM του Λονδίνου, αλλά και στην ΙΜΕΧ της Φραγκφούρτης, στη Στοκχόλμη με το Grekland Panorama, στην ΒΙΤ του Μιλάνου, στην έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, αλλά και στην ΜΙΤΤ της Μόσχας, όπως επίσης στις εκθέσεις TTR του Βουκουρεστίου στην ΙFT του Βελιγραδίου και στην έκθεση της Σόφιας.

Η Χαλκιδική, έχει κάνει βήματα προσέλκυσης Τούρκων τουριστών που πλέον ανακαλύπτουν την περιοχή και την βόρειο Ελλάδα, με τους τουριστικούς της φορείς να έχουν θέσει στόχο συστηματικής προβολής της χερσονήσου στη διεθνή αγορά.

Η Ελλάδα παραμένει μία ασφαλής χώρα, αν και σε μία ευρύτερη γεωγραφική περιοχή με πολλά προβλήματα και εντάσεις, κάτι που επιδιώκει να προβάλλει και να αξιοποιήσει ο τουριστικός κλάδος.

Εάν δεν υπάρξουν απρόσμενα αρνητικά γεγονότα, η χρονιά δείχνει ότι θα είναι πολύ καλή για τον τουρισμό της Χαλκιδικής καθώς αποφεύχθηκαν τα προβλήματα που θα υπήρχαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", λόγω των έργων στο διάδρομο προσαπογειώσεων 10/28, στην αρχή της θερινής σεζόν και μέχρι τέλος Ιουνίου.

Μέχρι του παρόντος όλα βαίνουν καλώς και οι αυξήσεις στις προκρατήσεις αναμένεται να κινηθούν ανοδικά στο δίμηνο Φεβρουαρίου- Μαρτίου.