Skip to main content

Χαλκιδική: Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Μαρμαρά (φωτο+vid)

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, πίσω από τις εγκαταστάσεις του σούπερ μάρκετ Μασούτης. Έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Κάηκαν λυόμενες κατοικίες.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 13:00 στην περιοχή του Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής, κοντά στο ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς, στο σημείο Χοντρή Ράχη. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση -πίσω από τις εγκαταστάσεις του σούπερ μάρκετ Μασούτης, το οποίο εκκενώθηκε- και λίγο πριν τις 5 μμ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Ωστόσο, υπάρχει φόβος αναζωπυρώσεων, καθώς στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, δυσχεραίνοντας το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ η περιοχή είναι γεμάτη από εξοχικές κατοικίες.

Στη μάχη κατά της φωτιάς συμμετείχαν 65 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο, τέσσερα αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και τρία ελικόπτερα, τα οποία σταμάτησαν να επιχειρούν με τη δύση του ήλιου. Επίσης, συμμετέχουν χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Σιθωνίας και της περιφέρειας καθώς και εθελοντικές ομάδες. Οι επίγειες δυνάμεις θα μείνουν όλο το βράδυ περιμετρικά του μετώπου.

Η φωτιά έφθασε στην πόρτα του σούπερ μάρκετ Μασούτης, ενώ στη συνέχεια λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων το πύρινο μέτωπο κινήθηκε προς το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς. Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν περίπου 700 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, λυόμενες εργατικές κατοικίες του Πόρτο Καρράς, οι οποίες είναι μακριά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, ενώ η φωτιά έφτασε μέχρι τον βιολογικό καθαρισμό. Ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να αναχαιτίσει τη φωτιά σε αρκετή απόσταση και κατά συνέπεια δεν κινδύνευσε το ξενοδοχειακό συγκρότημα και οι ένοικοί του. Πάντως οι ένοικοι του κτηρίου Sithonia μεταφέρθηκαν λόγω του καπνού στο Meliton.

Επίσης, η φωτιά που έκαιγε ανεξέλεγκτη επί τρεις ώρες πέρασε από αυλές σπιτιών προκαλώντας μικροζημιές. Ακόμη, κάηκε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο που λειτουργούσε παλαιότερα ως κέντρο διασκέδασης.

«Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες στη Σιθωνία σήμερα και οι εναέριες δυνάμεις που ήρθαν στο Ν.Μαρμαρά βοήθησαν ουσιαστικά στην κατάσβεση. Όλος ο μηχανισμός του δήμου Σιθωνίας ήταν εδώ, ευχαριστώ τον διοικητή της ΠΥ Χαλκιδικής Εμμανουήλ Τσολάκη, την Περιφέρεια και ειδικά τις Εθελοντικές Ομάδες Πυρόσβεσης της Σιθωνίας που υπερέβαλαν εαυτόν και συνέβαλαν στο να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά» ανέφερε στο halkidikinews.gr o δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος.

Οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά είναι ορατοί και από την χερσόνησο της Κασσάνδρας.

 

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: Halkidikinews.gr