Skip to main content

Χαλκιδική: Μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έσωσε δίχρονο αγοράκι

Το παιδάκι έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που έπαιζε. Ο Θέμης Ιερισσιώτης τού παρείχε τις πρώτες βοήθειες και αυτό επανήλθε.

Ένα δίχρονο αγοράκι έσωσε από βέβαιο θάνατο στη Χαλκιδική το μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Θέμης Ιερισσιώτης.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο στην περιοχή της Φούρκας, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, όταν το παιδάκι έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που έπαιζε. Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών μέσων, το δίχρονο παιδί παρουσίασε σοβαρές δυσκολίες στην αναπνοή και άμεσα ειδοποιήθηκε ο κ. Ιερισσιώτης, παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες. Το αγοράκι επανήλθε και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θέμης Ιερισσιώτης, -ο οποίος είναι συντονιστής της ΕΟΔ στην περιοχή της Κασσάνδρας ενώ ταυτόχρονα πλαισιώνει κάθε εθελοντική προσπάθεια στην περιοχή-, σώζει κάποιον συνάνθρωπό μας. Στο παρελθόν, έχει κληθεί σε διάφορα περιστατικά να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που βρέθηκαν σε θανάσιμο κίνδυνο. Την ίδια στιγμή προβάλλει ως επιβεβλημένη η ανάγκη γνώσης πρώτων βοηθειών και προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση οι εθελοντικοί φορείς και οργανώσεις διοργανώνουν σχετικές δράσεις για την εκπαίδευση του κοινού.