Skip to main content

Το Eagles Villas ανοίγει τα φτερά του στη Χαλκιδική

Επένδυση 11,5 εκατ. ευρώ για το πολυτελές συγκρότημα που αποτελεί την νέα προσθήκη στα ξενοδοχεία του ομίλου TOR Hotel Group.

Στις 27 Απριλίου ο όμιλος TOR Hotel Group ανοίγει για το απαιτητικό διεθνές κοινό το νέο πολυτελές αυτόνομο ξενοδοχειακό του συγκρότημα, το Eagles Villas, το οποίο συμπληρώνει μία μεγάλη παραθεριστική ανάπτυξη που έχει ως πυρήνα το γνωστό Eagles Palace, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Ουρανούπολη Χαλκιδικής.

Για τη δημιουργία του Eagles Villas, o Όμιλος που ελέγχεται από την οικογένεια Τορνιβούκα, ολοκλήρωσε μία επένδυση ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, η οποία ενισχύει τη θέση του στην Χαλκιδική που τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει βαθμίδες στην κλίμακα των πλέον δημοφιλών τουριστικών προορισμών της χώρας μας.

Το Eagles Villas, χτισμένο σε έκταση 70.000 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει 42 βίλες έξι διαφορετικών τύπων, από 65 έως 140 τ.μ., που φέρουν την σφραγίδα της άνεσης και την πολυτέλειας.

Όπως είπε στη Voria.gr ο CEO του TOR Hotel Group κ. Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, ο Όμιλος δεν ολοκληρώνει την αναπτυξιακή του πορεία με το Eagles Villas. «Ο τουρισμός έχει προοπτική ανάπτυξης στην Ελλάδα. Θέλουμε να επεκταθούμε και με παραθεριστικά ξενοδοχεία, αλλά και με ξενοδοχεία πόλης, είτε στη Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική, είτε και σε άλλες περιοχές της χώρας, ωστόσο δεν μπορούμε παρά να σταθμίζουμε και το οικονομικό περιβάλλον», τόνισε.

Ό Όμιλος προετοιμάζεται για μία καλή σεζόν στον ελληνικό τουρισμό με τις προκρατήσεις να επιτρέπουν αισιόδοξες προβλέψεις για αύξηση έως και 15%. Εν τούτοις, ακόμη είναι πολύ πρόωρο να γίνουν προβλέψεις για την εξέλιξη της χρονιάς οπότε ο κ. Τορνιβούκας περιορίζεται να μιλήσει για μία αύξηση της τάξης του 5%-8% στο συνολικό κύκλο εργασιών του TOR Hotel Group, έναντι των 13 εκατ. ευρώ του 2016 και των 12,5 εκατ. του 2015.

Ο όμιλος TOR Hotel Group δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού από το 1925. Η ιστορία του ξεκινά με την ίδρυση του πρώτου πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, του Mediterranee. Το 1972 η οικογένεια Τορνιβούκα ιδρύει ένα σύγχρονο ξενοδοχείο πόλης, το City Hotel, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και περίπου ένα χρόνο αργότερα, το πολυτελές θέρετρο Eagles Palace, στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Το 2008, η οικογένεια ξεκίνησε εργασίες αναπαλαίωσης στο ένδοξο κτίριο του Excelsior Hotel και το Νοέμβριο του 2009 επαναλειτούργησε το ιστορικό ξενοδοχείο. Σήμερα ο Όμιλος αποτελείται από τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα, που θεωρούνται κορυφαίες στην κατηγορία τους και απασχολεί 280 εργαζόμενους. Με τη λειτουργία του Eagles Villas δημιουργούνται 60 νέες θέσεις εργασίας.

Το Eagles Palace προσελκύει μεγάλο αριθμό ξένων τουριστών. Η μεγαλύτερη αγορά για το Eagles Palace είναι η βρετανική, με το 30% των φιλοξενούμενων στο resort να είναι Βρετανοί. Περίπου το 25% είναι Γερμανοί, έπονται οι Ρώσοι με ποσοστό 15%, ενώ ποσοστό περίπου 10% είναι οι Βαλκάνιοι. Οι υπόλοιποι παραθεριστές στο Eagles Palace είναι από διάφορες χώρες της Ευρώπης μεταξύ αυτών και Έλληνες.

Πολύ δυνατά στην τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης "παίζουν" τα δύο αστικά ξενοδοχεία του Ομίλου, το Excelsior και το City, στο κέντρο της πόλης, με μέσες πληρότητες που ξεπερνούν το 80%.