Skip to main content

Ο συζυγοκτόνος είχε σχεδιάσει τη δολοφονία - Τι θα ισχυριστεί

Το σχέδιο του συζυγοκτόνου χάλασε όταν ένας φίλος του στην Αλβανία δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για την αποστολή μεταφορικού μέσου.

Τη δολοφονία της Λέλας Μαυρομάτη και την αρπαγή του μικρού Φοίβου είχε προσχεδιάσει ο Κλοντ Τζέιμς Λέσι, εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. 

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», δεν ήταν έγκλημα της στιγμής, όπως εκείνος υποστηρίζει. Στο σακίδιο πλάτης είχε χρήματα και κάποια τρόφιμα, δείγμα του δολοφονικού σχεδίου σε συνδυασμό με την αρπαγή του 5χρονου Φοίβου. «Ο Λέσι είχε στην κατοχή του περίπου 3.500 ευρώ τη στιγμή της σύλληψης. Δεν πας στο σπίτι της πρώην γυναίκας σου με τόσα χρήματα στην τσέπη αν δεν έχεις... σχεδιάσει κάτι», δηλώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με κάποιες άλλες ενδείξεις, οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο Λέσι ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για το έγκλημα αλλά και για τη φυγή του στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας το σχέδιό του... χάλασε όταν ένας φίλος του στην Αλβανία δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για την αποστολή μέσου προκειμένου να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ένας ταξιτζής που γνώριζε είχε άλλη «κούρσα» και δεν μπορούσε να τον εξυπηρετήσει.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκλείσουν τη διαφυγή του από το Νομό Χαλκιδικής, όπως διαπιστώνεται από το αποτέλεσμα και τη δική του κατάθεση.

Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έρχονται σε επαφή μαζί του, ο κατηγορούμενος δεν έχει ζητήσει κάτι, δεν θέλησε ούτε ο ίδιος ούτε και οι γονείς του στην Αλβανία να επικοινωνήσουν. Το μόνο που φαίνεται να ξεστόμισε χθες όταν ρωτήθηκε για τον Φοίβο ήταν: «Πάντα είχα αδυναμία στον Φοίβο. Γι’ αυτό μετά το έγκλημα πήρα αυτόν και όχι τον Ιάσονα. Ο μικρότερος θα μου δημιουργούσε και λιγότερα προβλήματα στη διαφυγή».

 

«Τη σκότωσα εν βρασμώ»

 

Ο Λέσι θα συναντηθεί σήμερα με τον δικηγόρο που ορίστηκε από το δικαστήριο, Γιάννη Δαγγίλα, καθώς αυτός που ζήτησε ο ίδιος δεν θέλησε να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο συζυγοκτόνος, που απολογείται αύριο στον ανακριτή, θα υποστηρίξει ενώπιόν του πως έχει μετανιώσει και πως δεν πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα. Ο Λέσι θα πει ακόμα ότι είχε βρεθεί στο σπίτι της συζύγου και των πεθερικών του σε μία ύστατη προσπάθεια που κατέβαλε το τελευταίο χρονικό διάστημα για να τα ξαναβρούν.

Όμως, όπως αναμένεται να υποστηρίξει, ξεκίνησε ένας έντονος καυγάς μεταξύ τους και εκείνος εν βρασμώ ψυχής έκανε την αποτρόπαια πράξη. Εν συνεχεία θα δώσει αναλυτικές πληροφορίες για το εάν τελικά προσπάθησε να διαφύγει μόνος του έχοντας ουσιαστικά ως όμηρο μαζί του το παιδί του, το μικρό Φοίβο, ή εάν υπήρξε κάποιος ή κάποιοι άλλοι, από τους οποίους ζήτησε βοήθεια προκειμένου να δραπετεύσει από την Ελλάδα για την Αλβανία. 

Όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα ο δικηγόρος του, ο Κλοντ Λέσι βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, από την σύλληψή του και μετά. Σήμερα επί της ουσίας θα έχει τη δυνατότητα να μιλήσει με τον δικηγόρο του για πρώτη φορά, προκειμένου να προσπαθήσει να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στο να μαχαιρώσει την εν διαστάσει σύζυγό του πριν 21 μέρες και ακολούθως να εξαφανιστεί έχοντας μαζί του το μικρό του γιο Φοίβο.

 

Παραμένει στην Παιδιατρική ο Φοίβος


Την ίδια ώρα, ο τετράχρονος Φοίβος παραμένει γαι προληπτικούς λόγους στην παιδιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Πολυγύρου έχοντας στο πλευρό του τη γιαγιά του Μαρία, τον παππού του Χαράλαμπο, το θείο του και βέβαια απλούς ανθρώπους που ρωτούν συνεχώς για την εξέλιξη της υγείας του η οποία παρουσιάζει μέρα με τη μέρα βελτίωση. Σε κάθε περίπτωση ειδικός ψυχολόγος παραμένει στο πλευρό του και τον παρακολουθεί.