Skip to main content

Χαμάς: «Ναι» σε εκεχειρία στη Γάζα αν δεχτεί και το Ισραήλ

Τουλάχιστον τρεις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από οβίδες, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας, μετά την εκτόξευση δεκάδων όλμων και ρουκετών.

Η Χαμάς δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ομάδες ενόπλων Παλαιστινίων στη Γάζα συμφωνούν σε κατάπαυση πυρός, αρκεί να κάνει το ίδιο και το Ισραήλ.

Οι συγκρούσεις στην περιοχή της Γάζας γίνονταν ολοένα και πιο σφοδρές τα τελευταία 24ωρα. Παλαιστίνιοι μαχητές εξαπέλυσαν εχθές το πιο έντονο φράγμα πυρός κατά του Ισραήλ μετά τον πόλεμο της Γάζας το 2014 και ισραηλινά αεροσκάφη ανταπέδωσαν σε μια απότομη αύξηση των εχθροπραξιών έπειτα από εβδομάδες βίας στα σύνορα.

Τουλάχιστον τρεις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από οβίδες, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας, μετά την εκτόξευση δεκάδων όλμων και ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να ηχήσουν οι σειρήνες πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας στο νότιο Ισραήλ.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της Χαμάς δεν έχει σημειωθεί καμία εκτόξευση για τουλάχιστον δύο ώρες.

Ο Ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών απέφυγε να απαντήσει την Τετάρτη εάν το Ισραήλ έχει συμφωνήσει για εκεχειρία, αλλά δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την κλιμάκωση και τον πόλεμο. «Όλα εξαρτώνται από τη Χαμάς. Αν συνεχίσει να επιτίθεται, δεν ξέρω ποια θα είναι η μοίρα της», είπε ο Γίσραελ Κατζ.