Skip to main content

Χάμοντ: Η Βρετανία θα τηρήσει τις υποχρεώσεις όσο παραμένει στην ΕΕ

Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες, τους κανονισμούς και τη νομοθεσία της ΕΕ για όσο διάστημα παραμένουμε μέλος, ανέφερε ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ.

Η Βρετανία θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς θα αναζητεί την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων με εταίρους ανά τον κόσμο, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Φίλιπ Χάμοντ, καθώς η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ετοιμάζεται να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ για να συζητήσουν την μελλοντική τους σύμπραξη.

«Φυσικά επιθυμούμε να ενισχύσουμε τους εμπορικούς μας δεσμούς με πολλούς εταίρους που έχουμε σε όλον τον κόσμο. Αλλά γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμφωνίες και θα τις τηρήσουμε κατά γράμμα», διευκρίνισε ο Φίλιπ Χάμοντ μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

«Η Βρετανία παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πλήρεις υποχρεώσεις», πρόσθεσε. «Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τους κανόνες, τους κανονισμούς και τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όσο διάστημα παραμένουμε μέλος», εξήγησε.