Skip to main content

Champions League: Όρθια στο Τορίνο η Τότεναμ, σαρωτική η Σίτι (video)

Στην Ιταλία τα «σπιρούνια» κατάφεραν να πάρουν μεγάλη ισοπαλία εναντίον της Γιουβέντους ενώ οι «πολίτες» δεν άφησαν περιθώριο στη Βασιλεία

Με δύο αγώνες άνοιξε η αυλαία της φάσης των «16» του Champions League.

Στην Ιταλία, η Τότεναμ έμεινε όρθια απέναντι στη Γιουβέντους αποσπώντας πολύτιμη ισοπαλία με 2-2 (δείτε εδώ), κάτι που της δίνει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς του Ουέμπλεϊ. Σκόρερ για την «Μεγάλη Κυρία» ήταν ο Γκονζάλο Ιγκουαίν (2΄, 9΄) ενώ τα «σπιρούνια» ισοφάρισαν με τα γκολ που πέτυχαν οι Χάρι Κέιν (35') και Κρίστιαν Έρικσεν (71').

Μάλιστα, τα δύο τέρματα που πέτυχε ο Αργεντινός επιθετικός αποτελούν την πιο γρήγορη doppietta στην ιστορία της διοργάνωσης (8 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα) σπάζοντας έτσι το ρεκόρ του Χούλιο Κρουζ που με τη φανέλα της Ίντερ είχε σκοράρει δις εναντίον της Σπαρτάκ Μόσχας (8 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα). Μεγάλη βραδιά και για τον θρυλικό πορτιέρε, Τζιανλουίτζι Μπουφόν καθώς ο αρχηγός των Τορινέζων εισήλθε στο κλειστό κλαμπ των 40αρηδων του θεσμού μαζί με τους Αλεσάντρο Κοστακούρτα, Γενς Λέμαν, Έντγουϊν Φαν ντερ Σαρ, Ράϊαν Γκιγκς, Μαρκ Σβάρτσερ και Αλεξάντρ Σοφκόφσκι. Aντίστοιχα ο Κέιν βρίσκεται σε τρομακτική φόρμα και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σκοράροντας εναντίο της Γιουβέντους συμπλήρωσε 9 γκολ στις 9 πρώτες του συμμετοχές στον θεσμό, ξεπερνώντας τον μεγάλο Φίλιπο Ιντζάγκι που χρειάστηκε 10 συμμετοχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποκετίνο καταφέρουν εν τέλει να προκριθούν τότε αυτό θα σημάνει τον 6ο σερί αποκλεισμό των Ιταλών από Άγγλους στα κύπελλα Ευρώπης (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τσέλσι και Φούλαμ).

Γιουβέντους (Μπουφόν): Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Μπενατιά, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα (66' Μπεντανκούρ), Πιάνιτς, Μπερναρντέσκι, Ντόουγκλας Κόστα (92' Ασαμόα), Μάντζουκιτς (76' Στουράρο), Ιγκουαΐν.

Τότεναμ (Ποκετίνο): Λορίς, Οριέ, Βερτόνχεν, Ντάβινσον Σάντσες, Μπεν Ντέιβις, Μουσά Ντεμπελέ, Ντάιερ, Ντέλε Άλι (83' Σον), Λαμέλα (89' Λούκας Μόουρα), Έρικσεν (92' Γουανιάμα), Κέιν.

Τέλος, στην Ελβετία, η Μάντσεστερ Σίτι δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Βασιλεία κερδίζοντας την με το ευρύ 0-4 (δείτε εδώ), σκορ που κλειδώνει και τυπικά την πρόκριση της αγγλικής ομάδας στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σκόρερ για τους «πολίτες» ήταν οι Ιλκάι Γκιουντογάν (14΄, 53΄), Μπερνάρντο Σίλβα (18΄) και Σέρχιο Αγκουέρο (23΄).

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα κατάφεραν έτσι να γράψουν ιστορία όντας πλέον η αγγλική ομάδα με τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του θεσμού σπάζοντας το ρεκόρ της Λίβερπουλ (0-3 την Αϊντχόφεν για τα προημιτελικά το 2007).

Βασιλεία (Βικί): Βάτσλικ, Λανγκ, Λακρουά, Ταουλάντ Τζάκα, Σούχι, Ριβέρος, Φάμπιαν Φράι, Σερέι Ντιέ, Μοχάμεντ Ελιουνούσι (85' Μπουά), Στόκερ (71' Αγέτι), Ομπερλέν.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον Μοράες, Γουόκερ, Κομπανί, Οταμέντι, Ντελφ, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε (63' Νταβίντ Σίλβα), Γκιουντογάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ (57' Σανέ), Αγκουέρο (85' Ντανίλο).