Skip to main content

Χαρίτσης: Δημιουργείται ένα ισχυρό momentum για την ελληνική οικονομία

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η οικονομία γυρίζει σελίδα, μπαίνει πλέον σταθερά στην ανάπτυξη, τόνισε σε ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

«Δημιουργείται ένα ισχυρό momentum για την ελληνική οικονομία, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις να περάσουμε σε μια νέα φάση», πρόσθεσε, ο αναπληρωτής υπουργός.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «όλοι οι οικονομικοί δείκτες καταγράφουν μία σταθερή αναπτυξιακή δυναμική που ενισχύεται μήνα με τον μήνα», παρουσιάζοντας αναλυτικά την αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2017 και στο πρώτο, κατά 0,4%, την αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, των βιομηχανικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και των εξαγωγών, του τουρισμού, τη θεαματική αύξηση των 'Αμεσων Ξένων Επενδύσεων, που το πρώτο τετράμηνο του 2017 άγγιξαν τα 1,4 δισ. ευρώ, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2016 ήταν κάτω από 400 ευρώ και τη μείωση της ανεργίας σε 21,2 % τον Ιούνιο του 2017, από 23,5% πέρυσι τον ίδιο μήνα, ενώ σύμφωνα με έρευνα της Alpha Bank επίκειται επιτάχυνση της ανάκαμψης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017».
Επεσήμανε, ακόμη ότι «η χώρα βγήκε από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος τους Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πραγματοποίησε την πρώτη της επιτυχημένη έξοδο στις αγορές», ενώ «τα spreads των ελληνικών ομολόγων έπεσαν περισσότερες από 300 μονάδες σε λιγότερο από έναν χρόνο».