Skip to main content

Χαρίτσης προς εργαζόμενους: Στόχος η συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ

Αύριο αναμένεται η κατάθεση πρότασης για την απόκτηση του ομίλου της ΕΒΖ από το επενδυτικό fund Kingsley, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ», διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων της βιομηχανίας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αλέξης Χαρίτσης.

Στη διάρκεια συνάντησης με τους εργαζομένους στην Αθήνα, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι για αύριο υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του επενδυτικού fund Kingsley, από τον οποίον και αναμένουν την κατάθεση πρότασης για την απόκτηση του ομίλου της ΕΒΖ ενώ πρόταση για τον όμιλο έχει μέχρι σήμερα καταθέσει το Innovation Brain του κ. Φέκερ. 

Στη συνάντηση, παρόντες ήταν ο συντονιστής του ΚΥΣΟΙΠ και στενός συνεργάτης του υπουργού κ. Δραγασάκη, κ. Δημήτρης Κοντοφάκας, η συνεργάτης του κ. Χαρίτση και μέλος δ.σ. της ΕΒΖ κ. Κωστούλα Πάτουχα, όπως το επίσης μέλος της διοίκησης της ΕΒΖ, κ. Παπαϊωάννου.

Στον κ. Χαρίτση τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους και ο υπουργός έδωσε της διαβεβαίωση ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και των θέσεων εργασίας τους.

Ωστόσο, σε πρώτο χρόνο, μετά και τη χθεσινή παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Παναγιώτη Καραχάλιου, επείγει η κάλυψη των θέσεων του ΔΣ της ΕΒΖ που έχουν «χηρέψει» και συγκεκριμένα του προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου. Άλλωστε οι όποιες αποφάσεις ληφθούν στο εξής για την ΕΒΖ θα πρέπει να υλοποιηθούν από το δ.σ. της εταιρείας.