Skip to main content

Χαρούμενες δράσεις για παιδιά στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Δείτε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Παιδικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης (Γρηγορίου Λαμπράκη - Κλεάνθους 57) για τον μήνα Απρίλιο.

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης υποδέχεται τον Απρίλιο και το Πάσχα με πολλές χαρούμενες δράσεις και προσκαλεί όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν. Δείτε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Παιδικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης (Γρηγορίου Λαμπράκη - Κλεάνθους 57) για τον μήνα Απρίλιο. 

Σάββατο 08-04-17 12:00- 16:00 *Το λαγουδάκι του Πάσχα* στο mediterranean cosmos,

Ένας μικρός και χνουδωτός ήρωας, ταξιδεύει κάθε χρόνο αυτές τις μέρες από χώρα σε χώρα, για να ανακοινώσει τον ερχομό της άνοιξης και του Πάσχα. Με χρώματα, φαντασία και τεχνική θα δώσουμε πνοή στο άψυχο χαρτί, και το λαγουδάκι μας γεννιέται στη στιγμή!

Κυριακή 9-4-2017 11.00-13.00 *Κόκκινα βάφτηκαν αυγά για να δηλώσουν πως ήρθε η πασχαλιά* στο Μουσείο

Η παλέτα των χρωμάτων της άνοιξης έριξε τα χρώματα της στο καλαθάκι με τα αυγά και στις πασχαλινές λαμπάδες. Η Λαμπρή πλησιάζει και εμείς συναντιόμαστε για να γνωρίσουμε τα έθιμα που την συνοδεύουν αλλά και για να διασκεδάσουμε μέσα από εφάνταστα παιχνίδια και κατασκευές.

Μ.Τρίτη 11-04-17 12:00- 16:00 *Μέσα από το αυγό* στο mediterranean cosmos,

Είναι κάποια αυγά που έχουν ραγίσματα βαθιά και δεν προφταίνουν να βαφτούν για να υποδεχθούν την Πασχαλιά. Τι μπορεί να είναι αυτό που περιέχει μέσα το αυγό; Ελάτε να το ανακαλύψουμε!

Μ.Πέμπτη 13-04-17 12:00- 16:00 «Πασχαλινό καλαθάκι» στο mediterranean cosmos,

Παίζουμε και μαθαίνουμε ήθη και έθιμα της Λαμπρής. Με χαρτιά και υλικά φτιάχνουμε τα πασχαλινά μας καλαθάκια, στολισμένα γιορτινά, για να βάλουμε τα κόκκινα αυγά!

Τρίτη 20-04-17 12:00- 16:00 *Μικροί περιπατητές* στο mediterranean cosmos,

Ανάμεσα στα φύλλα των ανθισμένων λουλουδιών ξεπροβάλουν μικρές πολύχρωμες κάμπιες που χαίρονται τον ήλιο και τις ομορφιές της φύσης. Από τα λουλούδια και τους αγρούς οι μικροί αυτοί περιπατητές θα φθάσουν σε εμάς και θα φωλιάσουν ανάμεσα στα δυο μας χέρια. Μη λείψει κανείς!

Σάββατο 22-04-17 12:00- 16:00 *Αιωρούμενες… κατοικίες* στο mediterranean cosmos,

Τα πουλιά συνήθως φτιάξουν τις φωλιές τους ψηλά στα δέντρα με διάφορα κλαδιά και ξερά χόρτα. Υπάρχουν όμως και φωλιές που δημιουργεί ο άνθρωπος ως καταφυγίο για ορισμένα πουλιά. Μαζί θα φτιάξουμε από χαρτί μικρές κατοικίες για τους φτερωτούς μας φίλους.

Κυριακή 23-4-2017 11.00-13.00 *Σήματα μορς, αποκρυπτογραφήστε τα μηνύματα* στο Μουσείο

Ο άνθρωπος από αρχαιοτάτων χρόνων είχε έμφυτη την ανάγκη της επικοινωνίας. Στην αρχή επικοινωνούσε τις ιδέες και τις σκέψεις του με σχέδια στα σπήλαια όπου κατοικούσε. Τα σχέδια έγιναν γράμματα και τα γράμματα ταξίδευαν με διάφορους τρόπους. Εξερευνούμε και μαθαίνουμε μαζί τους τρόπους μετάδοσης μηνυμάτων από το παρελθόν έως σήμερα.

Κυριακή 30-4-2017 11.00-13.00 *Πολιτική κουζίνα, μυρωδιές, αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο * στο Μουσείο

Ένα γαιτανάκι γεύσεων και αρωμάτων ξετυλίγεται και μας αποκαλύπτει ιστορίες από διάφορους πολιτισμούς της Γης. Άραγε από που προέρχονται τα μπαχαρικά;
Ποιοι μύθοι συνοδεύουν καρπούς και βότανα θεραπευτικά; Ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα…..

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου, στη σελίδα του στο Facebook και στο τηλέφωνο 2310913047.