Skip to main content

Χαστούκι FIFA σε ΕΠΟ: «Δεν φεύγουμε αν δεν λειτουργήσετε σωστά!»

Ο Μπ. Βασάλο ξεκαθάρισε ότι η FIFA δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει την εποπτεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο απειλείται ακόμη με κυρώσεις!

Άστραψε και βρόντηξε για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA, Μπιόρν Βασάλο, που δίνει το παρών στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10:00.

Κατά την ομιλία του, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Sdna.gr, ο κ. Βασάλο εξαπέλυσε επίθεση προς εκείνους που επιχείρησαν να μειώσουν τις ποινές του Πειθαρχικού Κώδικα, μιλώντας για φτηνές δικαιολογίες και θολές συμπεριφορές, λέγοντας ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμη τίποτα.

Ο αξιωματούχος της FIFA τόνισε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο απειλείται ακόμη με κυρώσεις και έστειλε μήνυμα πως η παγκόσμια συνομοσπονδία δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την εποπτεία της ΕΠΟ «μέχρι να λειτουργήσουν όλα σωστά». Δεν δίστασε, μάλιστα, να μιλήσει για πιέσεις, προσωπικές ατζέντες και μπούλινγκ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βασάλο είπε στην ομιλία του στη ΓΣ της ΕΠΟ:

«Αισθάνομαι καλύτερα πλέον γιατί έχουμε κατανοήσει πλήρως πώς αντιλαμβάνεστε τα πράγματα και πώς αντιδράτε σε αυτά.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί επιχειρήθηκε να ελαχιστοποιηθούν οι ποινές. Ήταν μια πολύ θολή συμπεριφορά. Έλαβα φτηνές και εύθραυστες απαντήσεις που δεν ήταν ικανοποιητικές. Κάποιοι από την διοίκηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν κατανοήσει τι πρέπει να γίνει για να πάμε μπροστά.

Εμείς δεν θα φύγουμε μέχρι να θεωρήσουμε ότι η ΕΠΟ λειτουργεί σωστά! Δεν θα προτείνω μόνο να παραταθεί η θητεία μας εδώ, αλλά θα φέρουμε και έναν ειδικό, όπως θα ξέρετε, που θα βοηθήσει τη διοίκηση να λειτουργήσει καλύτερα σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου. Δεν θα επέμβουμε στα εσωτερικά ζητήματα αλλά θα συνεχίσουμε να σας καθοδηγούμε για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Το να φύγουμε δεν είναι επιλογή για τη FIFA. Αλλά υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος κυρώσεων για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν τον δικό τους ρόλο και τη θέση τους στη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αφήσουν πίσω τις πιέσεις, το μπούλινγκ και τις προσωπικές ατζέντες, γιατί θα αποκρουστούν από την εποπτεία της FIFA!».