Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΧΑΐΤΟΓΛΟΥ: ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Οποτεδήποτε μου ζητήθηκε δεν αρνήθηκα οποιαδήποτε βοήθεια. Όταν και αν μου ζητήσουν κάτι θα το κουβεντιάσουμε», είπε ο πρώην πρόεδρος του Γηραιού

Για την επιστροφή του στο Ιβανώφειο μετά από πολλά χρόνια αλλά και τις εξελίξεις στην ΠΑΕ Ηρακλής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis», ο Κώστας Χαΐτογλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Γηραιού:

Για την παρουσία του στο Ιβανώφειο στον αγώνα με τον Πανιώνιο: «Πρέπει να ήταν 15 χρόνια πριν η τελευταία φορά που πήγα στο γήπεδο. Είχα τη διάθεση να πάω. Βλέπω μια προσπάθεια που είναι πετυχημένη, μια νοικοκυρεμένη δουλειά και ένιωσα ως φίλαθλος του Ηρακλή ότι είχα την υποχρέωση να πάω».

Για το αν θα επιστρέψει κοντά στην ομάδα: «Το κοντά είναι σχετικό. Οποτεδήποτε μου ζητήθηκε δεν αρνήθηκα οποιαδήποτε βοήθεια. Όταν και αν μου ζητήσουν κάτι θα το κουβεντιάσουμε».

Για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή: «Εκεί είναι δραματικά τα πράγματα. Γίνεται προσπάθεια από τους παίκτες και τον προπονητή, όμως, παλεύουν μόνοι τους και είναι άξιοι θαυμασμού για το πείσμα τους και την θέληση που βγάζουν για τη νίκη. Από εκεί και πέρα, διοικητικά υπάρχει το χάος. Πώς να μην στενοχωριέμαι με αυτήν την κατάσταση; Ξεκίνησα την παραγοντική μου καριέρα το 1983 από το ποδόσφαιρο μαζί με τον συγχωρεμένο τον Πέτρο Θεοδωρίδη, με Χατζηπαναγή, Κωφίδη, Ξανθόπουλο, Παπαϊωάννου».

Για την ένδεια παραγόντων στον Ηρακλή: «Είναι γελοία η έκφραση που ακούω ειδικά στο ποδόσφαιρο "να έρθει ένας επενδυτής να επενδύσει". Όποιος ασχοληθεί με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μόνο να χάσει λεφτά μπορεί. Για ποια επένδυση μιλάμε; Ο Ιβάν Σαββίδης ακούω ότι έχει βάλει πολλά λεφτά στον ΠΑΟΚ, δεν πιστεύω να έχει αποκομίσει κάποιο κέρδος, πέραν της δημοφιλίας. Μιλώ για το οικονομικό κέρδος. Θέλω να πω ότι οι άνθρωποι που μπορούν να βάλουν λεφτά με σχεδόν απόλυτη σιγουριά ότι θα τα χάσουν στο τέλος είναι ελάχιστοι. Γι’ αυτό και ο Ηρακλής, αλλά και οι άλλες ομάδες έχουν μεγάλη δυσκολία να διοικηθούν από ανθρώπους που έχουν τη διάθεση να ξοδέψουν χρήματα».

Για την επόμενη μέρα του Ηρακλή: «Η ερώτηση πρέπει να είναι ποιος; Και αν υπάρχει αυτός ο κάποιος τότε να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε για το αν ο παράγοντας είναι καλός ή κακός και αν πρέπει να φύγει. Από την ώρα που δεν υπάρχει κάποιος τι να κουβεντιάσουμε. Θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι ο Καγιούλης είναι θεόσταλτος και καλά που είναι κι αυτός και ο Ηρακλής έστω καρκινοβατεί. Ας πούμε ότι δεν υπάρχει ούτε ο Καγιούλης. Τι θα γίνει ο Ηρακλής; Δεν λέω δόξα τω θεώ που υπάρχει ο Καγιούλης. Στην περίπτωσή του, βεβαίως, είναι φανερή η διάθεση για προσωπικό όφελος. Μπίζνες κάνει ο άνθρωπος και το λέει. Δεν ξέρω τι δυνατότητες είχε ο Καγιούλης για να αναλάβει τέτοιο φορτίο και με ποιο σκεπτικό το ανέλαβε».

Για ιδιοκτήτες ομάδων της Super League που κερδίζουν λεφτά: «Δεν διαφωνώ σε αυτό. Υπάρχουν αρκετοί, δημιουργούν ομάδα με μπάτζετ 1.5 εκατομμυρίων, παίρνουν 1.7 εκ. από τα τηλεοπτικά, τους μένουν 100 χιλιάρικα στην τσέπη και κάνουν και τον πρόεδρο. Δεν θέλει τέτοιον πρόεδρο ο Ηρακλής, όμως».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ