Skip to main content

Χατζηδάκης: «Φιέστα» η επίσκεψη Τσίπρα στο Καστελόριζο

Η κυβέρνηση δεν προωθεί κανένα νέο έργο και το μόνο που κάνει είναι να ολοκληρώνει τα παλιά, είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Κυβερνητική φιέστα» με στόχο τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την αυριανή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Καστελόριζο ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί το νησί με την ευκαιρία του περιφερειακού συνεδρίου Δωδεκανήσων στη Ρόδο. Επισήμως θα βρεθεί στο νησί για τα εγκαίνια ενός έργου αφαλάτωσης. Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν χθες το βράδυ διαρροές προς τον τύπο ότι ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί στο Καστελόριζο την ίδια περιοχή από όπου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την ένταξη της χώρας στο πρώτο μνημόνιο.

«Αυτά είναι για τους φανατικούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι «τα μέτρα είναι ψηφισμένα και μόνο από τη μείωση του αφορολόγητου θα χαθεί ένας μισθός».

Ο κύριος Χατζηδάκης χαρακτήρισε επίσης «φιέστα» τα όσα κάνει ο κύριος Τσίπρας για το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν προωθεί κανένα νέο έργο και το μόνο που κάνει είναι να ολοκληρώνει τα παλιά».

«Η χώρα», είπε, «χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ. Για να έλθει η Ελλάδα στα ίσα της χρειαζόμαστε πάνω από 155 δισ. επενδύσεις την επόμενη πενταετία».

«Το 11ο συνέδριο ήταν αφιερωμένο στο πρόγραμμά μας, κάναμε λάθος γιατί δεν τα έχουμε προβάλει περισσότερο για να γίνουν κτήμα στον κόσμο», είπε επίσης ο κ Χατζηδάκης.

«Εμείς θα έχουμε κάνει καθαρούς λογαριασμούς με τους Έλληνες πολίτες, η ΝΔ δεν θα διστάσει να απευθυνθεί και στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να βοηθήσουν και από τη θέση Υπουργών. Είναι και μια προσπάθεια πατριωτική», τόνισε.

Παράλληλα σημείωσε πως «η τρόικα παριστάνει ότι ελέγχει και η κυβέρνηση παριστάνει ότι εφαρμόζει ένα πρόγραμμα και η οικονομία σέρνεται». Αναφερόμενος στα έργα της κυβέρνησης είπε ότι «δεν έχουν προκηρυχτεί νέα έργα και ότι πάνε να ολοκληρώσουν μόνο τα ίδια. Τα έργα έχουν κολλήσει και από τον ίδιο το νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις», ανέφερε.