Skip to main content

Χαιρέτησε Μουσουλμανικά μέσα στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν (video)

Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε στην Αγία Σοφία με αφορμή εγκαίνια πολιτιστικής έκθεσης και, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, χαιρέτησε με «ραμπία».

Μουσουλμανικό χαιρετισμό μέσα στην Αγία Σοφία, λίγες μόνο ημέρες πριν από το Πάσχα, έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν βρέθηκε στην Αγία Σοφία με αφορμή τα εγκαίνια πολιτιστικής έκθεσης ενώ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, χαιρέτησε με «ραμπία», με τα τέσσερα δηλαδή δάχτυλα, τον  χαιρετισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου που πλέον έχει υιοθετήσει.

«Δυστυχώς αυτοί που έχουν νοοτροπία πιο Βυζαντινή από το Βυζάντιο και πιο δυτική από τη Δύση, αλλά αμφισβητούν σε κάθε περίπτωση τις αξίες του λαού, δυστυχώς δεν γνωρίζουν ότι την αξία της κληρονομιάς που μας άφησαν οι πρόγονοί μας»,  σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ευρώπη λέγοντας ότι «κατέστρεψαν τον πολιτισμό μας, περισσότερο από Δύση, εκείνοι που έχουν τη δυτική νοοτροπία» ενώ επιτέθηκε και σε όσους «μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε μουσεία. Όπως αυτός ο χώρος. Μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε στάβλους».