Skip to main content

Χιλιάδες δρομείς στον αγώνα των Δ. Αμπελοκήπων–Μεμένης και Π. Μελά

Από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά είχαν αφετηρία οι διαδρομές 5χλμ, 2 χλμ, δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ και 2 χλμ για ΑΜΕΑ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε ένας σημαντικός αθλητικός θεσμός της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, με μεγάλη συμμετοχή δρομέων που έστειλαν το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού και απέδειξαν ότι είναι ισχυρή η ενεργοποίηση των πολιτών για την απόδοση και αξιοποίηση όλων των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και αναψυχής.

Την Κυριακή 21 Μαϊου 2017 στο πλαίσιο του Αγώνα Δρόμου  «Τρέχω για τα στρατόπεδα» που διοργάνωσαν ο Δήμος Παύλου Μελά και ο Δήμος Αμπελοκήπων -  Μενεμένης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή, οι δρομείς των 10χλμ, ξεκίνησαν από το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά είχαν αφετηρία οι διαδρομές 5χλμ, 2 χλμ, δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ και 2 χλμ για ΑΜΕΑ και όπως και πέρυσι, όλοι οι αγώνες τερμάτισαν στο  Καρατάσιου.

Απονομές και γιορτή στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στήθηκε μια υπέροχη γιορτή με τη συμμετοχή των 2.500 χιλιάδων δρομέων, των διοργανωτών και των εθελοντικών ομάδων που συνέβαλαν τα μέγιστα στην άψογη διοργάνωση και την ασφάλεια των δρομέων.

Πριν τις απονομές, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι μετά από 20 χρόνια αγώνων, για τη μη εμπορευματοποίηση συνολικής έκτασης 2,5 χιλιάδων στρεμμάτων των πρώην στρατοπέδων των Δήμων της Θεσσαλονίκης, έρχεται η πρώτη δικαίωση, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και έστειλε το μήνυμα για ακόμα πιο μεγάλη ευαισθητοποίηση και συνέχιση των διεκδικήσεων από τους πολίτες και τις Διοικήσεις των Δήμων.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ευχαρίστησε όλους τους δρομείς και όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτής της άρτιας διοργάνωσης και αναφέρθηκε στις δύο σημαντικές ημερομηνίες, της 8ης Μαρτίου με την τελετή παράδοσης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στο Δήμο Παύλου Μελά και στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της 8ης Μαϊου 2017, με την έναρξη των κατεδαφίσεων ετοιμόρροπων κτιρίων του πρώην στρατοπέδου από μονάδες του στρατού, σε συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά.

Οι πρώτοι νικητές ανά κατηγορία:

10 χλμ ΑΝΔΡΩΝ: Γιώργος Σαντζόγλου, Ευστάθιος Τεντζίδης, Θεοφάνης Στεφανίδης
10 χλμ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ευριδίκη Καλαθέρη, Ρωξάνη Παπαδοπούλου, Ελένη Κανταρά
5 χλμ ΑΝΔΡΩΝ: Κωνσταντίνος Σασάκαρος, Ιωάννης Σιούλας, Νικόλαος Σιούλας
5 χλμ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Τζίνα Σάμπα, Γεωργία Γιαλόγλου, Αθανασία Θεοδωρίδου
2 χλμ ΑΝΔΡΩΝ: Βαγγέλης Κατσαρός, Σταύρος Φωκαϊδης, Ιωάννης Μουρατίδης
2 χλμ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μαρία Αναστασιάδου, Δήμητρα Κανίδου, Νο 1016 (από ομαδική)

Στη κατηγορία 2 χλμ για ΑΜΕΑ  τιμήθηκαν όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες, ενώ διπλώματα συμμετοχής δόθηκαν σε όλους τους δρομείς.

Η ομάδα Χειροσφαίρισης του Απόλλωνα Σταυρούπολης αναδείχθηκε ως η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές (πάνω από 150 μέλη) και ακολούθησε η Νικόπολη.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ανά αγώνα, από τους συμμετέχοντες ήταν οι:

10 χλμ ΑΝΔΡΩΝ: Δημήτριος Ντίνας (1957), 10 χλμ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ελένη Καλαντίδου (1957), 5 χλμ ΑΝΔΡΩΝ: Κωνσταντίνος Σεϊταρίδης (1939), 5 χλμ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ευαγγελία Μαυρίδου (1942), 2 χλμ ΑΝΔΡΩΝ: Συμεών Ρομπέν (1941), 2 χλμ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Λίνα Καρσικλή (1956), Δυναμικό Βάδισμα Ανδρών: Σωτήριος Μαυρίδης (1934),  Δυναμικό Βάδισμα Γυναικών: Τούλα Παραστατίδου (1944).