Skip to main content

Χιμένεθ: Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το μεγάλο βήμα

Ο προπονητής της «Ένωσης» εξέφρασε την επιθυμία του ώστε η ΑΕΚ να κατακτήσει αύριο τη νίκη πρόκριση στους «32» του Europa League κόντρα στη Ριέκα

Την επιθυμία της ΑΕΚ να πάρει τη νίκη-πρόκριση αλλά και τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας να επιτευχθεί αυτό απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως η Ριέκα, τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη τύπου εν όψει του αυριανού αγώνα των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε ακόμα ένα βήμα στην διοργάνωση. Αλλά φυσικά δεν θα είναι καθόλου εύκολο και ξέρω πως και η Ριέκα θα έχει κάνει τους υπολογισμούς της. Έχω πει ότι κανένα ματς στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο».

-Οι διαφορές ανάμεσα στο πρώτο παιχνίδι στην Κροατία και αυτό το ματς στο ΟΑΚΑ

«Στο πρώτο παιχνίδι, ήταν το πρώτο στον όμιλο. Είχαμε πολύ διάθεση και όρεξη. Στη συνέχεια η όρεξη και η διάθεση μεγάλωσαν, μετά και τα αποτελέσματα που πήραμε. Μένουν δυο δύσκολα ματς και συνεχίζουμε με την ίδια διάθεση και όρεξη, για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

-Σας ανησυχεί πως η Ριέκα έχει πάρει βαθμούς μόνο εκτός έδρας;

«Η Ριέκα είναι μια ομάδα με γρήγορους παίκτες που προσπαθεί να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αν βασιστώ στα αποτελέσματα εκτός έδρας, τότε ναι, μπορούν να πάρουν βαθμούς εκτός έδρας. Και αυτό θα πρέπει να μας αυξήσει την δική μας συγκέντρωση και να είμαστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση».

-Θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα;

«Δεν ξεκούρασα με τον Παναθηναϊκό. Έπαιξαν αυτοί που ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Ο Τσιγκρίνσκι και ο Τσόσιτς δεν ήταν στο 100%. Έχω πολλή διάθεση να αρχίσω να υπολογίζω τον Κονέ, που δίνει τον καλύτερο του εαυτό και δείχνει διάθεση να βοηθήσει την ομάδα. Υπήρξε πολύς καιρός που ήταν ανενεργός, αλλά πλέον πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως μπορεί να βοηθήσει. Όμως είναι διαφορετικό το να βρίσκεται κάποιος σε καλή κατάσταση, από το να έχει τον ρυθμό που του λείπει από τον Ιούλιο. Υπολογίζω πάντως όλους τους ποδοσφαιριστές, διότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Για μια ομάδα φιλόδοξη όπως είναι η ΑΕΚ, όλα τα ματς μετράνε και όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί».

-Ανησυχείτε μήπως βγάλει άγχος το γεγονός πως η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά σε μια σπουδαία πρόκριση;

«Αυτό πρέπει να μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο, για να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στη νεότερη ιστορία της ΑΕΚ. Δεν πρέπει να δημιουργεί άγχος, αλλά μόνο καλή διάθεση και όρεξη, για να συνεχίσουμε βασιζόμενοι στην καλή δουλειά που έχει γίνει έως τώρα. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζεις μόνο με την ιστορία ή το σήμα, ούτε όταν πρέπει να κερδίσεις. Κερδίζεις μόνο όταν παίζεις ποδόσφαιρο».

Τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ εκπροσώπησε στη συνέντευξη τύπου ο Τάσος Μπακασέτας που αρχικά ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος να καλύψει την απουσία του αρχηγού Πέτρου Μάνταλου: «Είχα πει από την αρχή πως ο Πέτρος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Η ομάδα έχει κτιστεί πάνω του. Εγώ έχω διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι μου. Δεν πάω να γίνω αντι-Μάνταλος. Θέλω να βοηθώ όσο μπορώ, έχω να δώσω περισσότερα. Το σημαντικό είναι πως στα τελευταία παιχνίδια έχουμε θετικά αποτελέσματα».

-Βολεύει την ΑΕΚ να μην είναι εκείνη που πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι;

«Σε κάθε ματς, ψάχνουμε τη νίκη. Με τη Μίλαν πηγαίναμε για θετικό αποτέλεσμα και στο εντός έδρας, ψάξαμε και τη νίκη. Η ΑΕΚ έχει αλλάξει πολύ από πέρυσι και σε κάθε ματς κυνηγάει τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ακόμα και σε παιχνίδια που έχει μείνει πίσω στο σκορ, βγάζει αντίδραση. Θέλουμε πολύ να πάρουμε τη νίκη και να πάρουμε αυτή την πρόκριση. Είναι σημαντικό πως με νίκη παίρνουμε την πρόκριση».