Skip to main content

Χειροπέδες σε 24 άτομα το τελευταίο 24ωρο για διάφορα αδικήματα

Συλλήψεις συνολικά 24 ατόμων στη Θεσσαλονίκη για ναρκωτικές ουσίες, καταδικαστικές αποφάσεις, κλοπές και παράνομη διανομή.

Συνελήφθησαν συνολικά 24 άτομα για διάφορα αδικήματα και βεβαιώθηκαν 11 πταισματικές παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία «Περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων», κατά τη διάρκεια ελέγχων της αστυνομίας το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

- 6 άτομα, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
  Μεταξύ αυτών και 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, χθες το απόγευμα, μετά από συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών.

Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του, ενώ προ της σύλληψης του απέρριψε στο έδαφος 11 μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 33,1 γραμμαρίων και 13 ναρκωτικά δισκία.

- 6 άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:
  - 56χρονου Έλληνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης χθες το απόγευμα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκες σε συνολική ποινή φυλάκισης 9 ετών και 5 μηνών και χρηματική ποινή 28.000 ευρώ για τα αδικήματα της χρεοκοπίας από πρόθεση, της υπεξαίρεσης και των εκδόσεων ακάλυπτων επιταγών
  - από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, 43χρονου Έλληνα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

- 1 άτομο για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.
Πρόκειται για 35χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, χθες το ξημερώματα, διότι διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσε από το εσωτερικό του διάφορα αντικείμενα και χρηματικό ποσό.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν επιπλέον ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και αντικείμενα την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου προέκυψε ότι, ο δράστης νωρίτερα το ίδιο βράδυ είχε προβεί σε πέντε επιπλέον διαρρήξεις οχημάτων.

- 11 άτομα που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα,

ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 11 παραβάσεις, που αφορούν στη Νομοθεσία «Περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.