Skip to main content

Χειροπέδες σε 27χρονο αρχαιοκάπηλο στη Θεσσαλονίκη

Σε αστυνομική επιχείρηση στους Αμπελόκηπους συνελήφθη ο 27χρονος άνδρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν συνολικά τρία αρχαία νομίσματα.

Στη σύλληψη ενός νεαρού στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καθώς ενέχεται σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Πρόκειται για 27χρονο, ελληνικής καταγωγής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο περιήγησης στο διαδίκτυο προκειμένου να εντοπιστούν άτομα που ενέχονται σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, εντοπίστηκε αγγελία πώλησης αρχαίου νομίσματος έναντι συγκεκριμένης χρηματικής αμοιβής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθη στην περιοχή των Αμπελοκήπων ο 27χρονος άντρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε τόσο το προς πώληση αρχαίο νόμισμα όσο και δύο ακόμη νομίσματα που σύμφωνα με αρμόδιο αρχαιολόγο εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του σχετικού περί αρχαιοτήτων Νόμου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φωτογραφία αρχείου