Skip to main content

Χειροπέδες σε 48χρονο φυγόποινο – Απόπειρα ανθρωποκτονίας και απάτες

Συνελήφθη στην Ηλιούπολη - Λάμβανε με πλαστά έγγραφα δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ έχει κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στη φάκα πιάστηκε χθες από τις αστυνομικές αρχές ένας 48χρονος φυγόποινος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη κατ΄ εξακολούθηση, πλαστογραφία καθώς και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη οπλοφορία.

Ο δράστης μαζί με συνεργούς του, διαφορετικούς κατά περίπτωση, λάμβανε με πλαστά έγγραφα δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ έχει κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε χθες μετά από έρευνες των αστυνομικών αρχών στην περιοχή της Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης.

Ο 48χρονος το τελευταίο διάστημα είχε διαφύγει στο εξωτερικό και πριν από λίγες μέρες είχε επιστρέψει για διακοπές. Συγκεκριμένα, ο 48χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείται ότι το 2007 συγκρότησε με άλλα άτομα εγκληματική ομάδα, η οποία με εικονικές βεβαιώσεις εργοδοσίας και κλεμμένα εκκαθαριστικά αγόραζε αυτοκίνητα και λάμβανε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, συνολικού ύψους 275.000 ευρώ.

Παράλληλα, μαζί με άλλον συνεργό του, κατάρτιζαν πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια και δελτία τεχνικού ελέγχου, εξαπατώντας πολίτες στην αγορά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Επίσης, ο δράστης ως εγκέφαλος της ομάδας, με χρήση πλαστών δικαιολογητικών και φορολογικών εγγράφων, κατάφερε την έκδοση πιστωτικών καρτών, την εκταμίευση και ανάληψη δανείων από διάφορα τραπεζικά ιδρύματα, ύψους 134.000 ευρώ.

Σε βάρος του 48χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σωματικές βλάβες καθώς το Νοέμβριο του 2008 μέσα σε κατάστημα καφέ και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τους πελάτες, ενώ χτύπησε και τον υπεύθυνο του καταστήματος.

Σε βάρος του 48χρονου φυγόποινου εκκρεμούν τρία διοικητικά μέτρα απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Ο συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα Εφετών και Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Φωτο αρχείου