Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
x

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ

O οδηγός προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη προέβαλε σθεναρή αντίσταση. Εντοπίστηκε να μεταφέρουν 16 αλλοδαπούς (μεταξύ αυτών και εννέα ανήλικους).

Συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης δύο μέλη συμμορίας, που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Πρόκειται για Πακιστανούς, ηλικίας 22 και 25 ετών σε βάρος των οποίων, αλλά και δύο ακόμη συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης συμμορίας, μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθειας και αντίστασης.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Γεωργίου, στην παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας (στο ύψος Αγίου Βασιλείου), εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε σήμα στάσης τους και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.
 
Ακολούθησε καταδίωξη από κληθέντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ακινητοποίησαν το όχημα στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών (ύψος κόμβου Κιλκίς) και συνέλαβαν τους δύο δράστες (οδηγό και συνοδηγό) ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε η μεταφορά 16 αλλοδαπών (μεταξύ αυτών και εννέα ανήλικοι), οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος οδηγός προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα από περιοχή του Έβρου, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους χρηματικό ποσό.

Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς, δύοκινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους και χρηματικό ποσό.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ