Skip to main content

Χειροπέδες σε δύο μέλη συμμορίας που μετέφεραν παράτυπους μετανάστες

Οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο (Νομός Έβρου), ενώ για τη μεταφορά τους κατέβαλαν χρηματικό ποσό.

Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Δευτέρας, δύο Πακιστανοί – μέλη συμμορίας, ηλικίας 32 και 37 ετών, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο στο Κολχικό Θεσσαλονίκης, σε αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά εννέα αλλοδαπών από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν (4 εκ των οποίων εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών) οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να νομιμοποιούν την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο (Νομός Έβρου), ενώ για τη μεταφορά τους κατέβαλαν χρηματικό ποσό σε έτερο μέλος του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.