Skip to main content

Χειροπέδες σε πατέρα και κόρη για διακίνηση ηρωίνης στη Θεσσαλονίκη

Οι δράστες εντοπίστηκαν να συναλλάσσονται σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης καταστήματος λίγο πρίν την έξοδο από τη Θεσσαλονίκη.

Στην αυτόφωρη σύλληψη τριών μελών οργανωμένου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ποσοτήτων ηρωίνης προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από μεθοδική έρευνα και οργανωμένη επιχείρηση.

Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 53 και 32 ετών (πατέρας - κόρη) κι έναν 37χρονο Βούλγαρο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Εγκληματική Οργάνωση – Συμμορία και παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα, οι δράστες εντοπίστηκαν να συναλλάσσονται σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης καταστήματος λίγο πρίν την έξοδο από την πόλη. Ο πατέρας με την κόρη ακινητοποιήθηκαν στο 5ο χιλιόμετρο του οδικού δικτύου Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε δέμα ηρωίνης συνολικού βάρους 514 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία Οδό και ο 37χρονος Βούλγαρος, στο όχημα του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.990 ευρώ που παρέλαβε νωρίτερα από τον 53χρονο συλληφθέντα κατά την αγοραπωλησία των ναρκωτικών.

Σε έλεγχο που τους έγινε, αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δύο, βρέθηκαν συνολικά:

- Έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και τις μεταξύ τους συνεννοήσεις,
- 480 ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
- Τρία πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας,
- Φορητή συσκευή ασύρματου δικτύου με κάρτα SIM,
- Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
- Μηχανική ζυγαριά ακριβείας,
- Δύο ρολά μονωτικής ταινίας και
- Δύο μεταλλικές σπάτουλες.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.