Skip to main content

Χόγιερ: Αναγκαία η στήριξη των μεταρρυθμίσεων μέσω των επενδύσεων

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο

Την ανάγκη στήριξης των μεταρρυθμίσεων μέσω των επενδύσεων σε σημαντικά έργα, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Όπως διαβεβαίωσε, προσδοκία της ΕΤΕπ είναι η ομαλή ανάπτυξη του συνόλου της ΕΕ, με στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Κάνοντας ειδική μνεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αναγνώρισε τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών και κατέστησε σαφές ότι η ΕΤΕπ επιθυμεί να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τον ρόλο της ΕΤΕπ στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής και ελληνικής κρίσης.

Η τόνωση των επενδύσεων σε καίριους τομείς της Οικονομίας, όπως είναι οι τομείς της καινοτομίας, της προστασίας του Περιβάλλοντος, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των στρατηγικών υποδομών δείχνει τον δρόμο για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά κρίση που μαστίζει την Ευρωζώνη και βεβαίως την Ελλάδα αυτή την περίοδο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξήγησε αναλυτικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «χωρίς λύσεις, οι οποίες αφορούν την τόνωση της ρευστότητας, την τόνωση της ζήτησης και επομένως και του πληθωρισμού, που αποτελεί βασικό μέγεθος για την έξοδο από την κρίση, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα, που είναι κοινό μας πρόβλημα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης».