Skip to main content

Χωρίς προσαυξήσεις οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές

Να μην λαμβάνουν υπόψη τις προσαυξήσεις που εμφανίζονται στο Taxis για φορολογικές οφειλές που καθίστανται ληξιπρόθεσμες καλεί του πολίτες η ΓΓΔΕ.

Να μην λαμβάνουν υπόψη τις προσαυξήσεις που εμφανίζονται στο Taxis για φορολογικές οφειλές που καθίστανται ληξιπρόθεσμες καλεί του πολίτες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).
 
Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε από φορολογουμένους χρήστες του Taxis πως οι οφειλές τους που καθίστανται ληξιπρόθεσμες αυτή την περίοδο συνεχίζουν να εμφανίζουν τις προσαυξήσεις που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, κάτι που σχετίζεται με την αδυναμία  τροποποίησης των εφαρμογών του Taxis.

Η ΓΓΔΕ αποσαφήνισε πως οι πολίτες δεν θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις προσαυξήσεις που εμφανίζονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxis.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να πληρώνουν μόνον το κεφάλαιο της βεβαιωμένης οφειλής. Σημειώνεται ότι ο μη καταλογισμός προσαυξήσεων αφορά μόνον στην τραπεζική αργία και όχι τυχόν προηγούμενες περιόδους.