Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με τις ίδιες στολές οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ από το 2010

Μετά από αυτή τη μήνυση εκ μέρους μας, πλέον για ό,τι συμβεί η ευθύνη ανήκει 100% στο κράτος, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης

Μήνυση κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ζητώντας να χορηγηθούν οι στολές στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περίπου 350 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ του νομού Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7,5 χρόνων, έχουν αγοράσει οι ίδιοι τις στολές τους, καθώς και άλλα είδη, όπως μπότες και γάντια.

Σημειώνεται ότι για τη χορήγηση των στολών υπήρξε υπουργική απόφαση από το 2010, η οποία έθετε σαν χρονικό όριο χορήγησης τον Μάρτιο του 2016.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, πέραν των κινητοποιήσεων, η συγκεκριμένη κίνηση είναι ένα ακόμη μέσο πίεσης προς την πολιτική ηγεσία.

«Εμείς αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση της χώρας, δεν ζητάμε πλέον αυξήσεις στους μισθούς μας, αλλά να εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση», υπογραμμίζει ο κ. Τσαϊρίδης και προσθέτει: «Περικοπές έχουν γίνει από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και η κουβέντα στη Βουλή για την εγκληματικότητα είναι υποκριτική».

Όπως τονίζει ο κ. Τσαϊρίδης, μία στολή κοστίζει περίπου 250-300 ευρώ και το συνολικό κονδύλι δεν ξεπερνά τα 120.000 ευρώ.

«Δεν είναι ένα τεράστιο ποσό. Στις άλλες πολύ σημαντικές ελλείψεις, όπως σε οχήματα, θέρμανση, συντήρηση κτηρίων, γνωρίζουμε ότι το κόστος είναι μεγαλύτερο».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, το 90% από αυτόν χρησιμοποιείται για την πληρωμή των μισθών. Το υπόλοιπο 10% προφανώς δεν αρκεί για την κάλυψη των πολύ σημαντικών αναγκών.

«Για ό,τι συμβεί την ευθύνη την έχει πλέον το κράτος»

Μετά από αυτή τη μήνυση εκ μέρους μας, πλέον 100% η ευθύνη ανήκει στο κράτος, αναφέρει ο κ. Τσαϊρίδης και προσθέτει: «Πλέον σε λίγο δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε με δικά μας χρήματα για την κάλυψη μικρών υπηρεσιακών εξόδων και αυτό θα έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια των πολιτών, η οποία θα χειροτερεύσει».