Skip to main content

Χουλιαράκης: Μόνο το μεσοπρόθεσμο 2018-21 θα μας βγάλει από την κρίση

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση όφειλε να αποφύγει την παρατεταμένη διαπραγμάτευση

Την πεποίθηση ότι το σύνολο των παρεμβάσεων που συναποτελούν το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-21 αποτελεί τον μοναδικό οδικό χάρτη που εγγυάται με συνέπεια και με ασφάλεια την έξοδο της χώρας από τη μεγάλη ελληνική κρίση, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

«Η κύρια πρόκληση που αντιμετώπισε η χώρα στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης ήταν ότι από τη μία πλευρά η ολοκλήρωσή της προϋπέθετε την επίσημη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και από την άλλη ότι το ΔΝΤ υποεκτιμά τις δημοσιονομικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, και τις τωρινές του 2015-16 αλλά και τις μεσοπρόθεσμες, ζητώντας επιπλέον μέτρα 4,5 δισ. ευρώ προκειμένου να συμμετάσχει», σημείωσε ο κ. Χουλιαράκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι η κυβέρνηση όφειλε να αποφύγει την παρατεταμένη διαπραγμάτευση γιατί «η παράταση σημαίνει αβεβαιότητα και αβεβαιότητα σημαίνει καταστροφή και των προσδοκιών και της πραγματικής οικονομίας».

«Η δέσμη των οικονομικών μέτρων με δημοσιονομικά ουδέτερο πρόσημο που νομοθετείται σήμερα αποτυπώνει τον αναγκαίο συμβιβασμό ανάμεσα σε δύο καταστροφικές εκδοχές και σαν τέτοια πρέπει να κριθεί. Αλλά εγώ θα πάω ένα βήμα παραπάνω: Το σύνολο των παρεμβάσεων που συναποτελούν το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-21 αποτελεί τον μοναδικό οδικό χάρτη που εγγυάται με συνέπεια και με ασφάλεια την έξοδο της χώρας από τη μεγάλη ελληνική κρίση» τόνισε ο κ. Χουλιαράκης.