Skip to main content

Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για αρτοποιία-ζαχαροπλαστική στην 7η ARTOΖΥΜΑ

Η ARTOZYMA πραγματοποιείται σε κομβικό χρονικά σημείο, καθώς πριν από λίγες ημέρες προκηρύχθηκε το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Το φρέσκο ψωμί θα έχει τον «πρώτο λόγο» στην 7η Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού & Έτοιμων Προϊόντων ARTOZYMA, η οποία μαζί με την 26η DETROP BOUTIQUE θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η ARTOZYMA πραγματοποιείται σε κομβικό χρονικά σημείο, καθώς πριν από λίγες ημέρες προκηρύχθηκε το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και την ανάπτυξη τους σε νέες αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύονται και δράσεις επιχειρήσεων με αντικείμενο τους τομείς της αρτοποιίας και των ειδών ζαχαροπλαστικής.

Στην έκθεση θα είναι παρούσες επιχειρήσεις, που κατασκευάζουν ή εμπορεύονται εξοπλισμό, ο οποίος απευθύνεται σε επιχειρήσεις αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής και έτσι αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον η επίσκεψη στην ARTOZYMA.

Ήδη, προγραμματίζονται ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση από όλη την Ελλάδα και Βαλκανικές χώρες, καθώς επιδιώκεται οι εγχώριες επιχειρήσεις αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής να ανοίξουν διαύλους συνεργασίας με γειτονικά κράτη.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα υλοποιηθεί το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού.

Οι στόχοι της διοργάνωσης του 2ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ψωμιού συνοψίζονται στην προβολή και αναβάθμιση της τέχνης του «ζυμαριού και του πλάθειν», στην παρουσίαση των παραδοσιακών και σύγχρονων δυνατοτήτων της δημιουργίας αρτοσκευασμάτων στο φούρνο, στη δημιουργία μίας Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας κα.

Εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού κατά τη διάρκεια της ARTOZYMA θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων με θέμα: «Τεχνολογία- Καινοτομία στην Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική», ενώ η έκθεση θα φιλοξενήσει και την ετήσια συγκέντρωση των προέδρων των Σωματείων Αρτοποιών Ελλάδος.

Επιπλέον, αναμένεται η υλοποίηση και άλλων εκδηλώσεων με αντικείμενο το κομμάτι της ζαχαροπλαστικής.

Να σημειωθεί ότι η ARTOZYMA διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και με την υποστήριξη της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας».