Skip to main content

Χρηστίδης: Δεν υπάρχει καλό και κακό εμπάργκο στη δημοκρατία

Δεν μπορεί να υπάρχει καλό και κακό εμπάργκο στη Δημοκρατία, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

«Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται να κάνει εμπάργκο σε κανένα κανάλι, ούτε η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να κάνει εμπάργκο σε κανέναν και κανένας μας», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας πως «ο δημοσιογράφος ο οποίος έκανε αυτο το σχόλιο είναι και ανιστόρητο και απαράδεκτο και όφειλε να ζητήσει συγνώμη».

Με αφορμή το «εμπάργο» της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ, ο κ. Χρηστίδης αναφέρει πως «η ελευθερία του τύπου και η ελευθερία του λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες, δικαιώματα τα οποία πρέπει να τα σεβόμαστε. Η λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης φυσικά των δημοσιογράφων πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Ελληνικής Δημοκρατίας».

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μπαίνουν και όρια σε αυτά τα οποία ακούγονται πολλές φορές στη Δημόσια Τηλεόραση όπως και στα ιδιωτικά κανάλια και αυτό είναι κάτι το οποίο εμείς ως ΠΑΣΟΚ το υποστήκαμε πολύ τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης», προσθέτει.  

Όπως τόνιζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ «ακούσαμε τα πάντα, πρέπει να θυμηθούμε ότι η λογική των γερμανοτσολιάδων των Μερκελιστών και πολλά ακόμα ακούστηκαν πολλές φορές από τηλεοπτικά πάνελ χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση όπως και η καλλιέργεια του τυφλού μίσους στις πλατείας των αγανακτισμένων, με αυτά εμείς είμαστε κάθετα και ριζικά απέναντι και διαφωνώ απόλυτα και σε αυτό το οποίο λέει ο κ Αμανατίδης ότι υπάρχει καλό και κακό εμπάργκο».

«Δεν μπορεί να  υπάρχει καλό και κακό εμπάργκο στη Δημοκρατία», συνεχίζει ο κ. Χρηστίδης «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται να κάνει  σε κανένα κανάλι ούτε η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να κάνει εμπάργκο σε κανέναν και κανένας μας και φυσικά ο δημοσιογράφος ο οποίος έκανε αυτό  το σχόλιο είναι και ανιστόρητο και απαράδεκτο όφειλε να ζητήσει συγνώμη».

«Όσον αφορά την ΕΣΗΕΑ πρέπει να υπάρχει ενιαία θεσμική λειτουργία όχι με κάποιους να έχουμε την Χ συμπεριφορά και με κάποιους άλλους την Ψ συμπεριφορά, εμείς πιστεύουμε σε μία δημόσια τηλεόραση η οποία στέλνει το σήμα της και διασφαλίζει το πολιτισμικό το εθνικό όφελος όλων των Ελλήνων σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας και όχι μόνο», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Επομένως, σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη «εδώ δεν θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε στα αυτονόητα και επίσης δεν πρέπει να μπούμε σε μία διαδικασία πόλωσης και σε αυτό το επίπεδο, μετά τι θα γίνεται θα συζητάμε με τις λογικές των εμπάργκο και στα τηλεοπτικά κανάλια και στις εφημερίδες και στο πώς θα πηγαίνουμε από εδώ και από κει».

«Δε  γίνεται έτσι και αυτό το οποίο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση του ΣΚΑΙ και συνεχίζει τώρα με την ιστορία της ΕΡΤ είναι κάτι που δεν βοηθά τον κόσμο να δει επιχειρήματα της κάθε παράταξης. Εμείς παρά το γεγονός ότι όπως είπα και προηγουμένως έχουμε υποστεί κριτική η οποία πολλές φορές ξεπέρασε τα και όρια και τα τελευταία χρόνια από την ΕΡΤ είμαστε εδώ και θα υπερασπιζόμαστε τα δικά μας επιχειρήματα δημόσια στην πρώτη γραμμή», καταλήγει.