Skip to main content

Χριστοδουλίδης: Κανονικά οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κύπρου

Η υλοποίηση των ενεργειακών μας σχεδιασμών στο τεμάχιο 11 προχωρεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κανονικά συνεχίζεται η υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο οικόπεδο 11 της ΑΟΖ, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι η υλοποίηση των ενεργειακών μας σχεδιασμών στο τεμάχιο 11 προχωρεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα» ανέφερε, σημειώνοντας πως όταν προκύψει ανάγκη για δηλώσεις που αφορούν το θέμα της γεώτρησης, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι σήμερα επισκέφτηκε την Κύπρο η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας, Φλορένς Παρλί, με το Παρίσι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ερωτηθείς ο κ. Χριστοδουλίδης εάν η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας θα επισκεφθεί και την πλατφόρμα της γαλλικής εταιρείας Total στο τεμάχιο 11, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν υπάρχει μία τέτοια διευθέτηση σε σχέση με το πρόγραμμά της».

Εν τω μεταξύ, στη Λευκωσία μεταβαίνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αύριο Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.