Skip to main content

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη σχεδιασμένα από... σκηνογράφο

Ένας ειδικευμένος επαγγελματίας θα αναλάβει τον σχεδιασμό του χριστουγεννιάτικου σκηνικού στη Θεσσαλονίκη-Κάλεσμα Μπουτάρη στους φορείς για συνεργασία

Σκηνογράφος αναμένεται να σχεδιάσει φέτος το εορταστικό σκηνικό στη Θεσσαλονίκη για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Τις τελευταίες μέρες γίνεται προσπάθεια από το δήμο Θεσσαλονίκης για να καθίσουν όλοι οι φορείς στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου αυτή τη χρονιά να υπάρξει κοινός βηματισμός για τον διάκοσμο και τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, σε μια πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες μετά από πρόσκληση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη προς τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, της αγοράς και του τουρισμού αποφασίστηκε το σκηνικό που θα στηθεί στην πόλη τις γιορτινές ημέρες να σχεδιάσει ένας σκηνογράφος, και όχι κάποιος φορέας ή ο δήμος, όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές.

Μετά, λοιπόν, το δέντρο στον Θερμαϊκό Κόλπο που βούλιαξε, το δάσος στην Αριστοτέλους και την μεγάλη παγοτσουλήθρα, και τις ανάλογες γκρίνιες που ακολουθούσαν κάθε χρονιά, ένας επαγγελματίας θα κληθεί να επιμεληθεί - «σκηνοθετήσει» το διάκοσμο για όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης καθώς και τις δράσεις, σε μια προσπάθεια να μετατραπεί η πόλη σε έναν ελκυστικό χριστουγεννιάτικο προορισμό. Για το όνομα του ατόμου που θα αναλάβει αυτή τη δράση δεν έχει γίνει ακόμα κάποια συζήτηση.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης επιχείρησε πάντως να δώσει ένα πρώτο στίγμα για τη φετινή εορταστική περίοδο στη Θεσσαλονίκη. Έκανε λόγο για «Μεσογειακά Χριστούγεννα» και για ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα, που θα δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο προφίλ για τη πόλη τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.  

Από την πρώτη συζήτηση καταγράφηκε η πρόθεση φέτος να μην τοποθετηθεί λούνα παρκ, τουλάχιστον στην πλατεία Αριστοτέλους. Σημειώνεται ότι για τον παιχνιδότοπο, που στηνόταν τα τελευταία χρόνια στην κεντρική πλατεία της πόλης, ακούστηκαν αντικρουόμενες απόψεις τόσο από φορείς όσο και από πολίτες.  

Όλα τα ζητήματα για τον φετινό εορταστικό διάκοσμο θα εξεταστούν από μια συντονιστική ομάδα η οποία με τη συνδρομή και άλλων στελεχών θα οργανώσει την τελική πρόταση, δίνοντας έμφαση και στη στοχευμένη προβολή της εορταστικής περιόδου και των δράσεών της στο εξωτερικό.

«Στόχος μας είναι από τη μια να συνεισφέρουμε ώστε να τονωθεί η αγοραστική κίνηση κατά την περίοδο των εορτών, αλλά με ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα, και από την άλλη να ξεκινήσουμε να χτίζουμε ένα ιδιαίτερο προφίλ για τη Θεσσαλονίκη για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, ώστε να προσελκύσουμε και κόσμο από την γειτονιά μας. Για το σκοπό αυτό κάναμε μια σκέψη, να προωθήσουμε συγκροτημένα τα Μεσογειακά Χριστούγεννα. Ως Δήμος θέλουμε τη συνεργασία όλων», ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Στόχος πάντως της δημοτικής αρχής είναι να γίνει μια συλλογική προσπάθεια φέτος μαζί με όλους τους φορείς της πόλης και υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης. Το μήνυμα αυτό επιχείρησε να μεταφέρει ο δήμαρχος στη χθεσινή συνάντηση, ώστε να ώστε να ενισχυθεί η αγοραστική και η τουριστική κίνηση για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Το ζήτημα θα συζητηθεί και σε νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ των φορέων και του δήμου. Στη χθεσινή συνάντηση εργασίας παραυρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ενώ συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΘ, Κ. Χαντζαρίδης, το μέλος του ΔΣ του ΒΕΘ, Μ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΕΘ, Μ. Ζορπίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Π. Φιλιππίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Κ. Τορνιβούκας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, Ι. Μανδρίνος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Βύρωνας.